Penzionisani glumac Vasa Spasojević (72) iz Gamzigradske banje kod Zaječara (Srbija), koji je brutalno pretučen sredinom prošlog mjeseca, nakon čega je bio u dubokoj komi, preminuo je u KBC Niš, uprkos svim naporima medicinskog osoblja da sačuvaju njegov život.

Spasojevića je pretukao komšija Duško J. (59), koji ga je potom, misleći da je glumac mrtav, odvukao u obližnju šumu. On se nalazi iza rešetaka.

Podsjetimo, glumac je pronađen bez svijesti u blizini Gamzigradske banje.

Spasojević je trebalo da ode kod komšinice Ljubinke Marinković na kafu, ali kada ga nije bilo poslije pola pola sata čekanja ona je krenula da ga traži. Marinkovićeva navodi da nedaleko od svoje kuće, u borovoj šumi, čula svađu, a zatim i Vasine pozive u pomoć.

Spasojević je u teškom stanju prevezen u KBC Niš. Njemu su bili dijagnostifikovani višestruki prelomi lobanje i već tokom prve noći nakon pronalaska je operisan. Bio je bez svijesti i priključen je na aparat za vještačko disanje.

- Pacijent je od prijema bio u teškom stanju, zbog preloma lobanje s utisnućem kosti i krvarenjem u mozgu. Operisan je, rađena je i reintervencija, ali je uprkos uloženim naporima, podlegao povredama - navode bolnički izvori.

- Policija pogleda nadole kaže eno ga čovjek leži, krvava glava. Lobanja smrskana, mozak se vidi, ja sam počela da plačem, srušila sam se... To je dobar čovjek bio, izjavila je tada komšinica.

Ljubinka je potvrdila kako je Spasojević bio u sukobu s jednim komšijom koji ga je oktobra prošle godine pretukao i nanio mu povrede glave. Zbog toga su ona i Spasojević prije deset dana dali izjave Osnovnom javnom tužiocu u Zaječaru. Zaječarska policija nije željela da potvrdi, a ni demantuje povezanost ova dva slučaja.

Vasa Spasojević 1