Djevojčica (4) iz Istre (Hrvatska) koju je otac ostavio da spava u užarenom autu preminula je u ponedjeljak oko 15 sati, potvrdili su za 24sata iz KBC Rijeka.

Podsjetimo, prošlog četvrtka izbezumljeni otac je oko 14.30 sati nazvao Hitnu pomoć u Rovinju tražeći pomoć jer je djetetu pozlilo. I sam otac je bio u šoku, pa je i njemu morala biti pružena medicinska pomoć. Samo je ponavljao: "Što sam to učinio? Kako sam je mogao ostaviti?"...

Po dolasku u pulsku bolnicu ustanovili su da dijete ima vrlo visoku temperaturu od oko 40, zbog koje je kao posljedicu imala fibrilne konvulzije, tj. epileptičke napade. Nakon što je njeno stanje stabilizirano, odnosno vitalni parametri vraćeni u normalu, djevojčica je s teškim oštećenjem mozga i jetre hitno prebačena u riječku dječju bolnicu gdje su se doktori i ostalo medicinsko osoblje četiri dana borili za njen život.

POVEZANO
Georgija - smrt blizanki u autuOTAC ZATEKAO JEZIVU SCENU: Ostavio svoje bebe (15 mjeseci) u autu, našao ih mrtve! (FOTO)

Cijelo vrijeme nalazila se u kritičnom stanju na respiratoru.

Protiv oca su prošli tjedan podnijeli kaznenu prijavu redovnim putem zbog "zanemarivanja i povrede djetetovih prava". Još nije poznato hoće li biti promjene u toj prijavi.

- S obzirom da je nastupila smrtna posljedica, za ovaj slučaj je nadležno Županijsko državno odvjetništvo. Za ovu vrst kaznenog djela predviđena je kazna zatvora od tri do 15 godina - izjavila je za Hinu predstavnica za javnost PU istarske Nataša Vitasović.

Podsjetimo, navodno je otac taj dan čuvao dijete kada je dobio poziv da ima puno posla u frizerskom salonu, u kojem radi, i da dođe na 15 minuta. Dijete je ostalo u užarenom automobilu, a posao se odužio. Sve se događalo u četvrtak, a policija je rekla da su u petak oko 15 sati zaprimili prijavu.

Roditelji su odlučili donirati organe preminule curice.

POVEZANO
Hitna TRAGEDIJAČETVEROGODIŠNJI dječak I.B. poginuo nakon što je na njega pala metalna kapija