Na Klinici za plućne bolesti "Podhrastovi" u Sarajevu preminuo je ministar za boračka pitanja Federacije BiH Salko Bukvarević, koji je bio pozitivan na novi koronavirus.

Bukvarević je 22.07. hospitalizovan kao težak bolesnik. Ministar je posljednja 24 sata bio u stabilnom stanju, da bi ponovo nastupilo izuzetno pogoršanje. Federalni ministar za boračka pitanja Salko Bukvarević je priključen na respirator, s vrlo ozbiljnom kliničkom slikom, potvrdila je ranije direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) Sebija Izetbegović.

Njemu se zdravstveno stanje ranije pogoršalo u ponedjeljak, a ogledalo se u otežanom disanju. Pružena mu je podrška s kiseonikom tj. oksigenizacija, ali je jučer popodne morao ipak biti priključen na respirator.

Salko Bukvarević je rođen 20-04.1967. godine u Gornjem Hrasnu kod Kalesije. Na Rudarsko-geološkom-građevinskom fakultetu u Tuzli diplomirao je 1996. godine, magistrirao 2004. godine, a doktorirao 2011. godine. Na ovom fakultetu izabran je u zvanje docenta. Bio je član Stranke demokratske akcije.

POVEZANO
Corona virus Italije epidemijaAKADEMIK HUKIĆ: "BiH ide iznad pesimističkog scenarija koji je viđen u Italiji i Španiji"