Zeničanin Hikmet Žuna (29) predozirao se prekjučer, najvjerovatnije tabletama, u svom stanu u zeničkom naselju Papirna, javlja Dnevni avaz.

Kako za taj izvor navodi njegov tetak Huso Mujanović, svemu je prethodio gubitak njegove majke Hasibe, koja se iznenada razboljela, a potom završila u Kantonalnoj bolnici Zenica, gdje je i umrla.

Ona se iznenada razboljela i završila je u bolnici. U jednom momentu je došla sebi i bila je pred otpuštanje iz bolnice. Dan nakon toga je preminula mojoj supruzi na rukama – prisjetio se Mujanović te dodaje da je cijela porodica pogođena tragedijom.

– U svega sedam dana dogodila su nam se dva velika gubitka...

Hikmetov otac poginuo je u ratu, a u sobici od 20 kvadrata, koju im je dao Rudnik, živio je sa svojom majkom i bratom. Ona je imala minimalnu penziju, prodavala je cigarete i tako zarađivala za život sebi i svojim sinovima.

– Hikmet nigdje nije radio. Kad mu se sve ovo desilo, bojao se kako dalje kroz život. Nije mogao naslijediti majčinu penziju pa je, iz straha za egzistenciju, popio ogromnu količinu tableta, što je za posljedicu imalo njegovu smrt – navodi Mujanović.

Da namjerava dići ruku na sebe, obznanio je Husinom sinu, kojem je poslao SMS.

Smrt Hikmeta Žune Zenica 1

POSLJEDNJI SMS – "Ne dozvoli nekima da mi dođu na dženazu”, sadržaj je poruke koju je uputio mom sinu. Čim je došao sa posla, otišli smo do stana, kucali… Ali, niko nije otvarao. Kad smo kroz prozor ušli u stan, imali smo šta i vidjeti. Hikmet je ležao mrtav na krevetu – prisjeća se njegov tetak.

Odmah su pozvali policiju i Hitnu pomoć, a dežurni mrtvozornik konstatirao je smrt. Na zahtjev porodice, obdukcija se nije radila, jer nije bilo vidljivih povreda. Tijelo je prevezeno u mjesnu džamiju na Pepelare, gdje je Hikmet i ukopan.

SRCE NA POSMRTNICI. Huso potvrđuje da je Hikmet neposredno prije nego što se predozirao napisao i oproštajno pismo.

– Njegov brat je uzeo to pismo. Osim toga, pored njegovog tijela pronašli smo smrtovnicu njegove majke na kojoj je, pored njene fotografije, Hikmet nacrtao srce, što nas je sve dodatno potreslo – navodi gospodin Huso.