VIII Međunarodna naučno stručna konferencija "Sfera 2019: Fasadni sistemi i ventilirajuće obloge" okupila je preko 500 posjetilaca u toku dva dana trajanja događaja. Gosti su imali priliku uživati u predavanjima regionalnih stručnjaka.

Predstavljeni su neki od najboljih arhitektonskih dostignuća u regiji uz naglasak na ovojnicu objekata. Više od dvadeset kompanija podržalo je konferenciju, gdje su uz izlagačke štandove imali priliku predstaviti svoj asortiman i tehnološke mogućnosti za primjenu u praksi. Na jednom mjestu su se mogle dobiti sve neophodne informacije iz oblasti materijala za fasadne sisteme.

Sfera 2019 izvjestaj 1

Sfera 2019 izvjestaj 1

Cilj organizatora, osim konferencijskog i edukativnog dijela, bio je i osigurati učesnicima kvalitetan ambijent za održavanje poslovnih sastanaka i prezentacija, a sve u cilju unapređenja poslovanja.

Sfera 2019 izvjestaj 1

Konferencija je trajala dva dana, te pored predavanja sponzora i partnera, stručnjaka i profesora, drugog dana je održana i panel diskusija gdje se razvila zanimljiva i korisna interakcija, sa naglascima o zaključku konferencije i budućim koracima za poboljšanje rada u ovoj kategoriji proizvoda i tehnologija u sektoru građevinarstva.

Sfera 2019 izvjestaj 1

Naučno stručne konferencije iz oblasti građevinarstva i arhitekture postale su tradicionalne i prepoznate u cijelog regiji kao respektabilan događaj koji spaja struku i nauku. Organizator događaja je mostarska kompanija Sfera d.o.o. u saradnji sa Arhitektonskim fakultetom Sarajevo. Najavljena je i nova konferencija o temi otvora koja se treba održati u trečem mjesecu 2020 godine.

Sfera 2019 izvjestaj 1

(Doznajemo.com)