Kad su mještani sela Lisice u Donjem Dragačevu uvodili struju u kapelu na groblju, nisu ni slutili da će im uz račun dobiti i televizijsku pretplatu!?

Oni se protiv računa, koji uistinu nije visok, bune iz principa, i tvrde da "njihovi mrtvi ne bi gledali turske serije ni kad bi mogli".

POVEZANO
RTV taksa račun M.I.GRAĐANIN DOBIO RAČUN ZA STRUJU I UZ NJEGA RTV TAKSU... Evo šta je s njim uradio!

Ilija Domanović, predsjednik je sela i on je podržao lokalnog sveštenika i svoje mještane u zahtjevu da se na njihovom groblju ukine plaćanje ove takse jer - ko to na groblju pak gleda televiziju?

Ubjeđen je da njegovog pretka, koji je sahranjen pre 274 godine, "uopšte ne zanima šta to rade Milojko i Milijana u Parovima".

- Nelogično je i besmisleno da tamo gdje su mrtvi i tamo gdje nema nijedan televizor stiže račun za pretplatu od 200 i nešto dinara, ja to plaćam već tri godine i to je bacanje para, izjavio je Ilija za emisiju "Nećete verovati".

Sa njim se slažu i ostali mještani sela Lisice.

POVEZANO
Policajac Srbija policija trakaŽENA SAHRANILA MUŽA, A ONDA JOJ SE JAVIO TELEFONOM IZ GROBA?! Rekao joj tihim glasom...

- U redu je da račun stiže u domaćinstva u kom se gleda televizijski program, ali treba li i na groblje? Da nije žalosna, situacija bi bila presmiješna, navodi Ilijin komšija Milorad Nešovanović.

Ilija je u ime svih mještana upravo na lokalnom groblju iznio svoje zahtjeve.

- Mi se bunimo jer smatramo da je došlo do greške. To nije ispravno, nepošteno je i nepotrebno da se pare bacaju uzalud. Naša opština treba da reaguje kod nadležnih organa da se utvrdi da li je to ispravno i da se prekine - naglašava Ilija Domanović.

Mještani sela Lisice zaključuju da njihove pretke sigurno ne zanimaju turske serije, rijaliti programi i trenutna politička situacija u Srbiji, a u šali dodaju da na ovom mjestu nisu potrebni peoplemetri jer je "gledanost sigurno mala".

POVEZANO
ŠOK! Mrtav dječak lijesNEZAPAMĆENO! Svi na sahrani u šoku: Umrli dječak se USTAO, zatražio ČAŠU VODE i opet legao!