Tijelo malene Sunu Godba (4) pronađeno je u blizini njene kuće u ponedjeljak s odrezanim šakama, nogama i glavom. Nestanak djevojčice je prijavljen 24.10. ove godine. Živjela je u selu na sjeveroistoku Indije.

Foto: ilustracija

Policija traži dva takozvana vrača, koje je angažovao mještanin sela Hanuman Bhumi (45) da pronađu mobitel njegove kćerke. Mobitel se u tom selu smatra pravim luksuzom. Policija sumnja da su vračevi ubili curicu kao dio svog rituala. 

- Ne mogu vjerovati. Moj komšija je uvijek bio dobar prema mojoj kćerki. Nije zaslužila takvu strašnu smrt. Uništeni smo - rekao je otac ubijene Sunu.

Bhumi živi u kući do ubijene i familije su bile u prijateljskim odnosima. No, kada je Bhumijeva kćerka izgubila mobitel, Buhumi nije pozvao policiju, nego je angažovao vračeve. Policija vjeruje da je Bhumi djevojčicu pozvao u svoju kuću kao i jednog svog poznanika da učestvuju u ritualu. No, vračevi su žrtvovali curicu. Hanuman i njegov prijatelj koji su bili na ritualu su lišeni slobode, a vračevi su uspjeli pobjeći, piše Mirror.

(Doznajemo.com/24sata.hr)