Alua Asetkyzy Abzalbek (14) iz Kazahstana zaspala je dok je slušala muziku s mobitelom na jastuku koji se punio cijelu noć, a ujutro je pronađena mrtva jer je mobitel eksplodirao.

Policija je navela da se mobitel punio cijelu noć, a baterija se pregrijala i eksplodirala. Alua je zadobila povredu glave i odmah preminula. Forenzičari su potvrdili kako je mobitel eksplodirao u rano jutro, a njena je smrt opisana kao tragična nesreća.

Nije otkriveno o kojem se brendu "pametnog telefona" radi.

Njena prijateljica Ayazhan Dolasheva na svojem Instagram profilu napisala je kako ne može vjerovati da se to desilo: "Bila si najbolja. Znamo se od djetinjstva. Teško mi je bez tebe. Nedostaješ mi. Napustila si me zauvijek..."

Pregrijavanje mobitela može biti stvarno opasno, a to najbolje dokazuje i ovaj slučaj. Osim do pregrijavanja zbog izloženosti mobitela visokim temperaturama i suncu duže vrijeme, do pregrijavanja može doći i pri punjenju. Važno je mobitel maknuti s punjača nakon što je napunjen. Predugo punjenje mobitela može također skratiti život baterije.