Okružni sud u Banjaluci osudio je Dragana B. iz Laktaša na 19 godina zatvora zbog obljube nad tri maloljetnice rođene 2005., 2007. i 2008. godine, te “druge polne radnje” nad djevojčicom 2013. godište.

Radi se o djeci njegove ljubavnice M.J. protiv koji se vodi odvojen postupak zbog sumnje da je u više navrata pred maljoletnim kćerkama imala se*sualne odnose s optuženim Draganom B.

Suđenje u ovom predmetu je bilo zatvoreno za javnost, a radi zaštite djece ne objavljuje se ni puni identitet majke i optuženog, kao ni detalji optužnice. Okružno javno tužiaštvo Banjaluka Dragana B. je teretilo da je s djevojčicama imao polne odnose u njihovoj, ali i svojoj kući od marta 2019. do februara 2020. godine, kad je ovaj slučaj i otkriven.

Tačnije optužnica ga tereti da je obljubio tri sestre, a da je nad četvrtom počinio “drugu polnu radnju izjednačenu s obljubom”, kao i za zadovoljene polnih strasti pred djetetom.

Precizira se da je Dragan B. bio u ljubavnoj vezi sa majkom djevojčica, te da je u odsustvu oca djece svakodnevno boravio u njihovoj kući, pomagajući u poljoprivrednim radovima i slično.

Dragan B. lišen je slobode 6. februara, zajedno s majkom djevojčica M.J. koja se sumnjičila za navođenje djeteta na prisustvovanje polnim radnjama, piše Avaz.