U mjestu Tržac kod Cazina desila se stravična tragedija u kojoj je život izgubilo petogodišnje dijete. I to na svoj rođendan :(

Kako potvrdili iz Vatrogasne jedinice Cazin, došlo je do požara u porodičnoj kući, a nažalost, dolaskom na lice mjesta, utvrđeno je da je dječak smrtno stradao.

Na teren su izašla dva vatrogasna vozila kako bi ugasila požar.

Porodica djeteta se u trenutku nesreće nalazila u donjem dijelu kuće, a nakon incidenta su smješteni u bolnici u Bihaću. U požaru je smrtno stradalo dijete od pet godina, roditelja inicijala S.D., a drugo dijete i ostala familija se uspjela izvući.

- To je bilo sinoć oko 19 sati. Na teren su izišli pripadnici policije, Doma zdravlja Cazin i Vatrogasne jedinice Cazin. Požar je ugašen, odnosno prvo je napravljen prolaz kako bi se moglo ući u prostoriju u kojoj se nalazilo dijete. U tome se uspjelo, ali nažalost dijete je već bilo mrtvo, izjavio je za USKinfo.baAle Šiljdedić, predstavnik za javnost Uprave policije MUP-a USK.

48-godišnjem ocu je ukazana medicinska pomoć u Domu zdravlja Cazin, gdje su konstatovane lakše tjelesne povrede – opekotine.

- Vatrogasci su imali jednu intervenciju, a radilo se o požaru kuće u naselju Tržac - Delići, koji je izbio oko 19:01 sati. Nažalost, smrtno je stradalo jedno lice - dječak od pet godina. Pričinjena je veća materijalna šteta, a uzrok požara još nije poznat - naveli su iz Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin.

Ono što je posebno tužno je da je dječak koji je sinoć smrtno stradao u požaru juče imao rođendan. Od mještana se doznaje još i da je ista porodica imala nesretni slučaj požara prije 3 godine kada im je izgorjela štala i u njoj krava i tele.

Cazin požar 05/12/19a