U sinoćnjoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko ponoći u naselju Radovlje (Žepče, BiH) nadomak benzinske pumpe Sliško, smrtno je stradala jedna osoba, dok se drugoj u bolnici još uvijek bore za život.

Stradali Adnan Bašić trenutno stabilan, ali je stanje još uvijek jako teško.

Do nesreće je najvjerovatnije došlo zbog neprilagođene brzine, zbog čega je vozač izgubio kontrolu nad vozilom, te sletio sa ceste i udario u stablo. Uviđaj su vršili pripadnici MUP-a Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), a intervenisali su i žepački vatrogasci.

Povezani sadržaj:

POVEZANO
Nesreća Vitez 26/03/2017Tragedija noćas u STAROM VITEZU. Nezvanično objavljeno da je u sudaru poginuo Josip Maroš (FOTO)

U automobilu Fiat Punto je osim poginulog Belmina Bećirovića (18) iz Opšenika (Žepče), teško povrijeđen Adnan Bašić (19), dok je lakše tjelesne povrede zadobio Matej Abramušić, svi iz Žepča.

U Operativnom centru MUP-a ZDK potvrđeno nam je da se nesreća dogodila u naselju Radovlje, kada je automobil Fiat Punto sletio s ceste.

– U automobilu su se u tom trenutku nalazile tri osobe iz Žepča. Mladić B. B. je stradao na mjestu, A. B. je zadobio teške tjelesne povrede, dok je M. A. lakše povrijeđen – potvrdio je dežurni operativni.

Belmin Bećirović - Adnan Bašić

Potpuno uništeni automobil i stablo u koje je udario (Foto: Zepce.ba)

Belmin Bećirović - Adnan Bašić

Kako doznajemo, do nesreće je najvjerovatnije došlo usljed neprilagođene brzine, zbog čega je vozač Fiata izgubio kontrolu nad automobilom, te sletio sa ceste i udario u stablo. Međutim, tačan uzrok nesreće trebao bi biti poznat nakon obavljenih vještačenja.

Teško povrijeđeni Adnan Bašić je hitno prevezen u Kantonalnu bolnicu u Zenici, kako bi mu se ukazala medicinska pomoć. Prema informacijama koje smo dobili od prijatelja ovog teško stradalog mladića iz Žepča, ljekari Kantonalne bolnice Zenica se još uvijek bore za njegov život. Adnan je još uvijek u komi, a borba ljekara sa ugrušcima u mozgu, jetri i ostalim vitalnim organima još uvijek traje.

Adnan je mlad i njegov organizam se snažno bori, a iako je rano za bilo kakve prognoze, ljekari vjeruju da je trenutno van životne opasnosti, te da mu organizam dobro podnosi povrede", izjavio je za Zepce.ba Bašićev prijatelj koji je u stalnom kontaktu sa njegovim roditeljima.

- Nadamo se da će naš mladi sugrađanin, sportista i volonter, Adnan Bašić pobijediti ovu dosad najtežu bitku, te da će se uskoro oporaviti i vratiti svakodnevnim životnim aktivnostima - navodi isti izvor.