Viši sud u Zrenjaninu donio je rješenje kojim je potvrđena optužnica Višeg javnog tužilaštva u ovom gradu podnijeta protiv M.Ž. (25) iz jednog sela u okolini Zrenjanina, zbog sumnje da je počinila krivično djelo teškog ubistva u pokušaju, javlja informativni portal zrenjaninski.com.

Tužilaštvo je 2. jula podiglo optužnicu protiv okrivljene majke, stavljajući joj na teret da je 4. januara ove godine, u svojoj kući, u stanju smanjene uračunljivosti, pokušala da ubije svoje petogodišnje dijete.

Ona je, kako navode u tužilaštvu, uzela jednu granulu otrova za pacove i stavila je djetetu u usta. Nakon toga je jednu šolju napunila s više takvih granula, prelila ih vodom sa dvorišne česme i promiješala, te je prinijela ustima oštećenog, kako bi popio razmućen otrov.

Međutim, nije uspjela u tome, jer je djetetu ispala granula iz usta, poslije čega je brat okrivljene pritrčao, odgurnuo je i oteo joj šolju iz ruke. Za to vrijeme, sestra okrivljene je dijete uvela u kuću, navodi portal zrenjaninski.com.