Nogometna Hrvatska zavijena je u crno. Umro je Željko Smolek Koka. Uzrok smrti prilično je tragičan: Naime, Smolek je bio potpuno zdrav, ali ga je na otoku Pagu u usnu ubola osa, na čiji je ubod alergičan.

Nakon uboda nije odmah potražio medicinsku pomoć, no ubrzo mu je pozlilo i srušio se u kupaonici. Nije mu bilo spasa. Alergijska reakcija brzo je uznapredovala te zaustavila rad srca velikog igrača u 64. godini života...

Rođen 1952. godine, Smolek je izrastao na zagrebačkim travnjacima u jednog od najboljih zagrebačkih igrača. Nastupao za Kemičar (1967–69) i NK Zagreb (1969–84), za koji je odigrao 670 utakmica.

Željko Koka Smolek istinska je legenda kluba iz Ulice pjesnika, u klubu je kao igrač, trener i funkcioner proveo 35 godina. Zbog njega i njegove generacije koja je igrala u od 1969. do 1984 godine nekad se hrlilo u Kranjčevićevu.

Član nadarene generacije koja je izborila ulazak u I. ligu bivše Jugoslavije. Prodorno lijevo krilo, dobar dribler, brz, preciznog centaršuta. Nakon igračke karijere ostao je u klubu na raznim dužnostima. Bio je i ostao legenda Zagreba - piše Jutarnji list.