Građani Sarajeva već duže vrijeme imaju problema s nestašicom vode. Problemi su svakim danom sve veći i veći, a u prilog tome govori i status na Facebook grupi "Vodoodbrana Sarajeva".

Žena koja se porodila u porodilištu Jezero ogorčena je zbog trenutnog stanja u ovoj zdravstvenoj ustanovi. S malim djetetom, u velikim bolovima vrijeme, kako je objasnila u statusu koji je objavila u petak, provodi u katastrofalnim uslovima.

- Ja sam u porodilištu Jezero, sinoć nije bilo vode, a hrpa žena je u srijedu porođeno, što vaginalno što sekcijom, ali sve krvarimo, jer je to dio procesa. I tako meni curi krv niz noge, po spavaćici i papučama, jer kakav god uložak da imaš on se pomjeri dok u bolovima pokušavamo ustati iz kreveta. Kontam "hajd nije strašno, odoh u wc da se operem pa ću se presvući, zato se i ponese torba puna stvari". U wc-u iznenađenje! Nema vode! Srećom, jedna od stavki koje moraš da poneseš na Jezero su vlažne maramice. Ode džambo pakovanje u sekundi, korpa se napuni krvavim maramicama koje mirišu na bebi puder. A mislila sam vas pr*ati kako sam na lokaciji u Sarajevu gdje ima vode, ali njima ništa nije sveto. Imam sobu s pogledom na vile koje su na nahorevskom vodovodu – piše na Facebooku.

Komentari nisu izostali. Dok pojedinci novopečenoj mami čestitaju na rođenju bebe, nisu rijetki ni oni koji osuđuju ovakvo stanje - bez vode, još sa malim djetetom.

- Čestitke na rođenju bebe. I ja sam se porodila u avgustu na Jezeru, tada je srećom bilo vode u porodilištu, ali nije bilo kada sam došla kući, počele su dnevne redukcije. Zamislite imate malu bebu od 3-4 dana i nemate vode kući i tako evo prošlo tri mjeseca bez vode – piše između ostalog u jednom komentaru.

Jezero - porodilište

(Doznajemo.com/DEPO)