Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUP TK) odnosno PS Živinice obaviještena je u subotu u 8:10 sati kako je u Ciljugama, Grad Živinice (BiH) došlo do pucnjave u porodičnoj kući. Nakon što su izašli na mjesto događaja službenici PU Živinice i Jedinica policije za specijalnu podršku pronašli su dva beživotna tijela muških osoba kao i vatreno oružje - pištolj.

U ovom događaju prostrijelnu ranu zadobila je i jedna ženska osoba koja je prevezena u UKC Tuzla gdje joj je ukazana pomoć. Ljekari su konstatovali teške tjelesne povrede i ona je zadžana na daljnjem liječenju.

Smrtno su stradali Admir Mujčnović (33), Zijad Mujčinović (54) te je povrijeđena Zada Mujčinović.

Na mjestu tragedije službenici Odjela kriminalističke policije u saradnji sa dežurnim kantonalnim tužiocem Tužilaštva Tuzlanskog kantona obavljaju uviđaj i poduzimaju sve potrebne radnje u rasvjetljavanju ove tragedije.

Zijad Mujčinović, za kojeg mnogi mještani imaju riječi hvale nekada se bavio uzgojem i preradom pilića i pilećeg mesa, a onda je jedno vrijeme imao ugostiteljski objekat koji je kasnije prodao...

Kako, se nezvanično doznaje Zijad Mujčinović je nakon porodične svađe i prepirke u porodičnoj kući u Ciljugama iz pištolja pucao u svog sina te ga usmrtio na licu mjesta dok je njegova supruga koju je teško ranio spasila se tako što je skočila s blakona kuće. Nakon svega Mujčinović je počinio samoubistvo tako što je pucao sebi u glavu. Istraga je u toku.

Prema prvim informacijama sa uviđaja najvjerovatnije je Zijad Mujčinović, koristeći pištolj, pucao u svoju suprugu Zadu i ranio je, ali je ona uspjela pobjeći iz kuće, te je ispalio i nekoliko hitaca u sina Admira i usmrtio ga. Nakon toga je izvršio samoubistvo.

Kako Tuzlanski.ba nezvanično doznaje Zijad Mujčinović godinama je važio za uspješnog poduzetnika sa područja Živinica. Njegov sin kojeg je jutros usmrtio hicima iz pištolja nedavno je postao otac.

(Doznajemo.com/Tuzlanski.ba)