Policiji u Banjaluci prijavljeno je vršnjačko nasilje u kojem je sin policajca, inače stariji maloljetnik napao četrnaestogodišnjeg J.L. iz Banje Luke nanijevši mu teške tjelesne povrede u vidu višestrukih prijeloma, doznaje EuroBlic.

Napad se dogodio na igralištu Osnovne škole "Jovan Cvijić", a dječak inicijala J.L. je s teškim povredama vozilom Hitne pomoći prebačen na Kliniku za dječiju hirurgiju gdje je bio podvrgnut četverosatnoj operaciji.

Iako se brutalan napad dogodio pred mnogobrojnim svjedocima J.L. je svojim roditeljima u prvi mah tvrdio kako je povredu zaradio igrajući košarku i tek je po izlasku iz bolnice roditeljima priznao šta se zapravo dogodilo, otkrivši ujedno identitet napadača.

Povezani sadržaj:

POVEZANO
Mersudin ZlfićJAVIO SE I ZABRINUTI OTAC IZ KALESIJE: "I moje dijete je žrtva vršnjačkog nasilja"

 

Četrnaestogodišnji dječak, žrtva nasilja, inače je višestruki šampion BiH u plivanju, a sada je pred njim neizvjesna budućnost s obzirom da mu je nasilnik polomio ruku na više mjesta.

Slobodanka L., baka dječaka, kroz suze je ispričala da je slučaj prijavljen policiji, od koje očekuje da provede istragu i utvrdi sve okolnosti napada.

- Ne bojim se toga što je maloljetni nasilnik sin policajca i što su nam rekli da od toga neće biti ništa. Ovo radim zbog ostale djece i roditelja, jer ovo nije bila dječija igra, već brutalan napad maloljetnika koji je poznat po nasilničkom ponašanju, izjavila je gospođa Slobodanka.

Sve se, kako kaže, odigralo na školskom igralištu, a maloljetnik nasilnik je pokušao oteti loptu iz ruke J.L.

Iako mu je rekao da mu ne želi dati loptu nasilnik je prvo zgrabio J.L. za ruku zavrnuo je, a zatim ga bacio na beton. Nakon napada sin policajca je pozvao Hitnu pomoć, a kasnije se zahvalio J.L. što ga nije "otkrio".

Marija Markanović, predstavnica za javnost Policijske uprave Banjaluka, potvrdila je da je slučaj prijavljen policiji i da je obaviješten tužilac za maloljetnike.

"Policijski službenici će preduzeti sve mjere i radnje kako bi se utvrdilo činjenično stanje, nakon čega će biti dostavljen izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka", najavila je ona.

Pročitajte još...

>>>>> MLADA SUPRUGA (18) UBILA SE NAKON 40 DANA BRAKA: "Muž joj nije vjerovao da je nevina"

Vršnjačko nasilje ilustracija