Policija Brčko Distrikta lišila je slobode muškarca s inicijalima A.M. (27) zbog sumnje da je prošle godine silovao svoju 14-godišnju pastorku. Slučaj je policiji prijavio socijalni radnik jedne osnovne škole u Brčkom, nakon čega je A.M. uhapšen. Očuh je navodno iskoristio odsustvo majke, koja je bila na liječenju u brčanskoj bolnici, kako bi zadovoljio svoje spolne nagone.

Zaposlenici škole obratili su se policiji u ponedjeljak 19. marta oko 13 sati i prijavili da je njihova učenica prijavila nastavnicima silovanje tokom prošle godine.

- Prikupljene su informacije i provedene istražne radnje, nakon čega je istog dana jedna osoba lišena slobode. Uz izvještaj o krivičnom djelu silovanje iz člana 200. Krivičnog zakona Brčko Distrikta, osumnjičeni je predan u nadležnost Tužilaštva Brčko Distrikta - izjavio je šef Operativnog komunikacijskog centra Policije Brčko Distrikta.

U cijeli slučaj uključen je i Centar za socijalni rad Brčko Distrikta.

- Centar je odmah uključen radi zaštite djeteta. Radimo na izmještanju majke i djeteta iz porodične zajednice - kratko je potvrdila direktorica Nataša Stevanović.

Od izvora bliskog istrazi doznaje se da je uhapšeni A.M. u policiji sve priznao. Protiv njega će, najvjerovatnije, biti proširena istraga i zbog nasilja u porodici.

Doznaje se i da djevojčicina majka u vanbračnoj zajednici sa A.M. Sumnja se da je djevojčicu silovao prošle godine, kada je majka bila u bolnici na porođaju.

Iz Tužilaštva Brčko Distrikta BiH potvrđeno je zasad samo da su obaviješteni o događaju.

- Tužilaštvo Brčko Distrikta BiH obaviješteno je o navedenom događaju i provodi mjere i radnje iz svoje nadležnosti. S obzirom na to da oštećena osoba ima svojstvo djeteta, u skladu s članom 186. stav 7., a u vezi s članom 84. Zakona o zaštiti i postupanju s djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine, Tužilaštvo ne smije objaviti tok krivičnog postupka niti odluke donesene u tom postupku - navodi se u odgovoru glavnog tužioca Zekerije Mujkanovića.

POVEZANO
Volgograd silovanje kćerke jan 2018a"Bolje da to uradimo mi, nego neki manijak" MAMA I TATA U ZATVORU ZBOG SILOVANJA CURICE (12)

(Doznajemo.com/Avaz.ba)