Azra Ibrić, 26-godišnjakinja iz Gračanice uhapšena je u četvrtak poslijepodne zbog sumnje da je pretukla trogodišnju djevojčicu koja joj je bila povjerena na čuvanje, potvrđeno je iz izvora bliskih istrazi, na koje se poziva Oslobođenje.

Azra I. je, kako se nezvanično moglo čuti, u četvrtak oko 10 sati ujutro pretukla trogodišnjakinju, a slučaj je policiji prijavljen oko 17 sati.

Tada su pripadnici PU Gračanica izašli na mjesto događaja i obavili uviđaj, a potom priveli osumnjičenu. Djevojčica je prevezena na UKC Tuzla, gdje su joj ljekari konstatovali povrede po cijelom tijelu.

- Djevojčica je zadržana na liječenju, a osumjičena će u toku dana biti predata Tužilaštvu TK-a na dalje postupanje. Nakon saslušanja postupajući tužilac će zatražiti određivanje mjere pritvora, izjavio je za spomenuti sarajevski list Admir Arnautović, portparol tuzlanskog Tužilaštva navodeći tek inicijale osumnjičene 26-godišnjakinje. Dodao je da još nije poznata kvalifikacija krivičnog djela koje se osumnjičenoj stavlja na teret, jer ljekari još nisu dostavili nalaz o stepenu povreda koje su nanesene djevojčici.

Prema neslužbenim informacijama Azra I. je čuvala djevojčicu dok je njena majka bila na radu u inostranstvu.

Izvor: Oslobođenje