Policija u Novom Sadu privela je trojicu maloljetnika zbog sumnje da su namjerno zapalili beskućnika koji je od zadobijenih opekotina preminuo.

Dragutin T. (64) iz Futoga preminuo je juče oko 9 sati ujutru zbog teških tjelesnih povreda koje mu je nanio dvanaestogodišnji dječak koji ga je, u društvu još dva drugara, zapalio!

Muškarcu je izgorjelo 90 odsto tijela. Stravični zločin dogodio se oko 4 sata ujutru u noći između ponedjeljka i utorka.

Navodno su dječaci čovjeka zapalili dok je sa prijateljem ležao iza lokalne prodavnice u Bulevaru Oslobođenja broj 21.

Novi Sad zapaljen čovjek 1

Na licu mesta je i upaljač

Policija je potvrdila za beogradski "Blic" da je počinilac identifikovan i da je sa njim objavljen razgovor, ali da dvanaestogodišnjak ne podliježe krivičnio-pravnoj odgovornosti te da je pušten iz policijske stanice.

Novi Sad zapaljen čovjek 1

Jeziva scena na licu mjesta

Na mestu na kojem je čovjek zapaljen i danas se nalaze tragovi užasnog zločina. Zemlja je crna od gareži, vidi se trag mjesta na kojem je beskućnik ležao kada je zapaljen.

- Samo iz zabave sam zapalio novine i bacio ih na njega, nije mi bila namjera da čovjek izgori - rekao je u policiji dvanaestogodišnjak koji je zapalio beskućnika u Novom Sadu.

Kako nezvanično doznajemo, djeca su prvo htjela da ukradu invalidska kolica koja su bila pored dva beskućnika. No, kad u tome nisu uspjeli jer su ih beskućnici primijetili, najmlađi od njih uzeo je svežanj novina, zapalio ih i bacio na beskućnika Dragutina T., koji je ležao pokriven starim ćebetom i ritama.

Čovjek je odmah počeo da gori, a djeca su u panici pobjegla.

- Pomislili smo prvo da se čovjek možda sam upalio sa cigarom. Međutim kada je ovaj drugi beskućnik došao sebi, jer je bio u alkoholisanom stanju, rekao nam je da su tu bila neka djeca i palila novine. Vjerovatno je i preminuli beskućnik bio u alkoholisanom stanju – navode nezvanično iz policije.

Trojica maloljetnika privedeni su pa pušteni danas zbog sumnje da su u Novom Sadu oko 3 sata ujutru, u noći između ponedjeljka i utorka, namjerno zapalili beskućnika Dragutina T. koji je od zadobijenih opekotina preminuo.

Navodno, jedan od dječaka je štićenik Doma za nezbrinutu decu u Sremskoj Kamenici.