Vesna S. (56) danima je bila u stanu u Ulici Mirijevski bulevar na beogradskoj Paliluli sa beživotnim tijelom svoje majke Verice S. (86).

Tijelo starice u poodmakloj fazi raspadanja i bez nosa našli su policajci i vatrogasci prije nekoliko dana. Policiji su stanari zgrade prijavili da se iz stana Verice S. i njene kćerke osjeća nesnosan miris.

STRAVIČAN PRIZOR. Kada su policajci i vatrogasci ušli u stan, u krevetu su zatekli poluraspadnuti, crni leš. Pored kreveta je bila Vesna, inače psihijatrijski bolesnik, koja je vrištala... Vesna ih je napala, ali su je policajci savladali i poslije pregleda doktora upućena je u psihijatrijsku ustanovu.

Tijelo starice je poslano na obdukciju, da bi se utvrdio uzrok, vrijeme i okolnosti smrti.

Komšije kažu da je Verica godinama vodila brigu o kćerki. Verica je za sobom ostavila još troje djece.

Palilula stan mrtva žena dec 20160

Jarmila M., stanarka zgrade, vjeruje da je među posljednjima vidjela živu Vericu.

- Sredinom prošlog mjeseca Verica mi je pozvonila na vrata i požalila se da joj nije dobro. Nekoliko puta sam zvala njenog sina koji živi u Beogradu, ali mi se nije javljao, pa sam se obratila kućnoj njezi. Odnijela sam joj čaj – prisjetila se Jarmila, koja je te večeri obilazila bolesnu komšinicu, i dodaje da Vesna tada nije izašla iz svoje sobe.

HTJELA DA JE VODI U BOLNICU. Sutradan je pokucala na Veričina vrata, niko joj nije otvarao. Jarmila je pomislila da je Vericu sin odveo u bolnicu, a da Vesna ne otvara vrata jer je bila povučena. Komšinica pretpostavlja da je Verica umrla te večeri kada joj je ona odnijela čaj.

- Vesna vjerovatno nije reagovala zbog svoje bolesti. Ni prije deset godina, kada joj je otac umro, nije bila svjesna šta se dešava - tvrdi Jarmila M.

Palilula stan mrtva žena dec 20160

Stan je sada zapečaćen

Stanari ove zgrade dodaju i da je samo Verica znala da umiri kćerku, kao i da je htjela da Vesnu smesti u psihijatrijsku ustanovu, ali da joj to nisu dozvolili prvo muž, a poslije sin.

(Doznajemo.com / Izvor: Blic.rs / Foto: Vladimir Živojinović / RAS Srbija)