Dvogodišnji dječak čiji je nestanak prijavljen u Zvorniku ubijen je i zakopan u ovom gradu, a za ovo stravično ubistvo osumnjičeni su nevjenčani supružnici.

Naime, Policijska stanica Zvornik zaprimila je prijavu od strane oca o nestanku dvogodišnjeg djeteta, a potom je tijelo mališana, starog 20 mjeseci, pronađeno.

Prijava je zaprimljena 18. 08. godine, a dijete je nestalo u noći između 16. i 17.08. Pripadnici SJB Zvornik lišili su slobode nevjenčane supružnike M.S. i F.D. zbog sumnje da su počinili teško ubistvo.

"Nestanak dječaka prijavljen je 18.08. u Policijsku stanicu Zvornik, a prijavljeno je da se u noći između 16. i 17.08. zajedno sa F.D. udaljio od kuće. Operativnim radom na terenu policijski službenici došli su do informacija da su lica F.D. i M.S. najvjerovatnije oduzeli život dječaku", navedeno je iz CJB Bijeljina.

Nezvanično su za ubistvo osumnjičeni 38-godišnji Mijat Stankić, brat dječakove majke i njegova četiri godine mlađa nevjenčana supruga Fata Durak. Oni tvrde da je tijelo u šumi vlasništvo Stankića, a ekshumacija bi trebalo da bude obaljena sutra jer je potrebno zato da se ispune određeni proceduralni uslovi.

PRIZNALI ZLOČIN U POLICIJI. Od strane policajaca, osumnjičeni su privedni i u toku kriminalističke obrade priznali su da su ubili dječaka starog 20 mjeseci. "Oni su i opisali sam način izvršenja ovog stravičnog djela", rekli su iz policije, pišu banjalučke Nezavisne novine.

Nadalje, tokom kriminalističke obrade pokazali su i lokaciju to jeste mjesto na kojem su tijelo dječaka zakopali.

"Lica M.S. (38) i njegova nevjenčana supruga F.D. (34) iz Zvornika, danas će uz izvještaj o sumnji da su počinili teško ubistvo biti predani u nadležnost i na dalje postupanje Okružnom tužilaštvu u Bijeljini", izjavila je Aleksandra Simojlović, portparol CJB Bijeljina.

OTAC VEZAN ZA DJECU. Ubijenog dječaka, njegovog mlađeg brata i oca je majka napustila i Centar za socijalni rad je djecu dodijelio na čuvanje majčinoj majci, dok su oca dječaci samo posjećivali. U noći ubistva, dječaci su bili kod bake u selu Kamenica.

"Otac je jako vezan za djecu, on im ne bi naudio siguran sam",  tvrdi izvor upućen u slučaj.