Kako javlja 24sata, u sudaru dva automobila i traktora u mjestu Luka kod Vrbovca, prema neslužbenim informacijama poginule su dvije osobe, a dvije su prevezene u KBC Zagreb (slika gore).

Stravični sudaru se dogodio u četvrtak oko 16.45 sati kod kućnog broja 375 Ulice Luka u istoimenom mjestu nadomak Vrbovca.

Kako doznaje Jutarnji list, u frontalnom sudaru poginuo je vozač i njegovo 11-godišnje dijete dok su njegova supruga te drugo dijete u teškom stanju prevezeni kolima Hitne pomoći u KBC Zagreb.

Prema informacijama s mjesta događaja, plavi BMW njemačkih nacionalnih oznaka vozio se po državnoj cesti DC-41 u smjeru Vrbovca te se kod benzinske pumpe Petrol zaustavio pored ceste jer je vozač propuštao vozila s prednošću prolaska iz suprotnog smjera, s obzirom da je skretao ulijevo na makadam, navodno prema porodičnom imanju.

Iza njega se kretao traktorist koprivničkih oznaka kojem, prema pričanjima svjedoka, činjenica da je BMW zaustavljen radi skretanja nije predstavljala ništa pa je, napominju dalje svjedoci, izvodio neke čudne manevre da je u jednom trenu čak bio na dva točka od jačine zanošenja.

Nesreća Hrvatska 04/08/2016a

A u nesreći u Tuginici između Zlatar Bistrice i Marije Bistrice u 16.40 na mjestu je poginuo M.H.Č. (58) iz Tugonice. Preko njega je prešao kamion dok je pored ceste pokušavao guranjem upaliti stari motor.

- Stravičan prizor, ovo je strašno - plakali su šokirani očevici.

Mjestu nesreće nije se moglo prići, policija je ubrzo blokirala cestu. Zbog stravičnog prizora nikoga nisu pustili blizu. Prvih sat vremena nije se znalo ime nastradalog. Kod sebe nije imao dokumente, a ni motor nije imao registarske pločice. Tek su mještani prepoznali motor, koji je ostao gotovo samljeven posred ceste. Na kraju je familija potvrdila identitet.

Nesreća Hrvatska 04/08/2016a