- Bespomoćnoj djevojci vatra je zahvatila noge. Uspio sam nekako otvoriti vrata i izvukao je. Odvukao sam je od automobila i položio na travu sa strane, izjavio je Kevin Ignac (21), koji je Anu u utorak oko 21.55 sati u Kotoribi izvukao iz gorućeg automobila.

Mlada majka dvoje male djece u tom je trenutku već bila u nesvijesti. Ignac joj je opipao puls, bio je slab, a nakon dvije-tri minute djevojka više nije davala znakove života.

Policija u Međimurju u Hrvatskoj još utvrđuje zbog čega je Ana Špoljar (19), vozeći Fiat, na mjestu gdje se spajaju Ulice kralja Tomislava i Ulice Josipa bana Jelačića udarila u betonski stup i poginula.

Na cesti nije bilo tragova kočenja, a djevojka je automobil vozila prije položenog vozačkog ispita.

- Pripremao sam se za spavanje. Čuo sam snažan udarac. Brzo sam istrčao i vidio da je automobil udario u spomenik težak dvije tone koji se nalazi na skretanju. Na prednjem dijelu automobila vatra je već počela gorjeti te se širila prema vozačevu mjestu. Ona je ležala na mjestu vozača - još pod dojmom ispričao je Ignac.

Do njega i djevojke ubrzo su došli i ostali mještani.

- Neki su vikali da ne prilazim autu, no ja sam bio pod adrenalinom i nisam mislio da bi auto mogao eksplodirati. I drugi put bih isto postupio jer nisam mogao dopustiti da djevojka izgori u automobilu - izjavio je Ignac, koji se ne smatra herojem.

Ubrzo su stigli i vatrogasci, koji su ugasili požar.

Dan nakon tragedije mještani Kotoribe u šoku su prepričavali detalje nesreće u kojoj je poginula njihova sumještanka. Njeni roditelji jučer nisu imali snage za razgovor. Njena sestra, koja nas je zamolila da joj ne spominjemo ime, od šoka je jedva govorila.

- Kad su me oko 22 sata nazvali iz policije i ispričali što je bilo, pretrnula sam. Bilo mi je jako loše i uhvatila me mučnina. Pozvali su me da dođem identificirati sestru, koja je stradala u nesreći. Kad sam stigla, vidjela sam svoju malu sestru - plačući i drhtavim glasom govorila je Anina sestra dok nam je pokazivala njezine fotografije.

- Moj muž koji se vraćao s posla naletio je na mjesto nesreće. Kazao je da je prizor bio stravičan - ispričala je. Sa sestrom je bila u dobrim odnosima.

Ana Špoljar nesreća 1

Ana Špoljar nesreća 1

Posljednji put su se vidjele nekoliko dana prije nesreće. Bila je vedre i vesele naravi te ni njezina sestra ne zna šta je moglo dovesti do ove tragedije. Iza Ane je ostalo dvoje djece, sin (5) i 11-mjesečna kćerka. Za mjesec dana trebala je navršiti 20 godina. Dodala je da je Ana radila u trgovini u Kotoribi. Djeca koja su ostala bez mame zbrinuta su kod njihovih očeva. Sin je zbrinut kod svog oca, a kćerka kod svog. Navodno je Ana te večeri išla posjetiti sina kod bivšeg partnera.

(Doznajemo.com/24sata.hr)