Zločin kakav se ne pamti u Limskoj dolini! Supružnici Veselin (27) i Zorana (21) Jarčević iz Brodareva, kod Prijepolja (Srbija), pronađeni su u subotu ujutru mrtvi u svom automobilu.

Kako se pretpostavlja, Veselin je najprije iz lovačke puške usmrtio suprugu Zoranu a zatim pucao u sebe. Njihovi poznanici pretpostavljaju da su motiv ubistva i samoubistva bolesna Veselinova ljubomora i bračne svađe, piše Blic.

Sve se dogodilo u gluho doba noći između petka i subote nedaleko od kafane "Portsaid", na pola puta između Prijepolja i Bistrice. Beživotna tijela supružnika pronađena su u Veselinovom automobilu parkiranom na proširenju pored puta, a šta se zaista dogodilo i koji su motivi trebala bi pokazati istraga.

- Policija je nedavno Veselinu oduzela pištolj za koji je imao dozvolu, jer ga je Zorana prijavila da joj je prijetio. Zorana se nedavno odselila iz Brodarevo u Prijepolje žaleći se da ne može više da trpi maltretiranje. U međuvremenu je podnijela i zahtev za razvod braka. Baš na dan tragedije imali su tim povodom ročište u Opštinskom sudu. Njihov petnaestomjesečni sin živio je s ocem, u kući u kojoj su živjeli i Veselinovi roditelji. Zorana je patila za sinom i nadala se da će joj sud dodijeliti dijete na staranje - kaže jedan od poznanika Jarčevića.

Po svemu sudeći, Veselin je dugo planirao zločin. Njegovi poznanici kažu da je ostavio oproštajno pismo, a u SMS-u uoči tragedije jednom rođaku je nagovijestio šta će se dogoditi.

- U poruci je čak i približno naveo gdje da ga traže, a izrazio je i želju da ga sahrane u istom grobu sa Zoranom. Ona je iz jednog mjesta kod Guče, a za Veselina se udala prije dvije godine. Njihov brak je bio pun nesuglasica i svađe, a Veselin je bio bolesno ljubomoran – kažu poznanici Jarčevića.

Zorana je odnedavno radila u jednom kiosku brze hrane u Prijepolju, a njeni poznanici kažu da o bračnim svađama nije puno pričala.

- Smjena joj se u petak uveče završila u 23 sata. S koleginicom se dogovorila da u subotu zamjene smjene, jer je Veselin trebalo da joj dovede dijete za vikend. Međutim, sve planove je prekinuo zločin – kažu poznanici stradale Zorane.

U Brodarevu kažu da je Veselin bio majstor, građevinac.

– Kao i obično, Veselin je u petak od prijatelja iz jednog sela kod Brodareva naručio litar mlijeka za sina. Ujedno je tražio da u subotu mlijeko odnese mališanu, ako on ne svrati da ga uzme – kažu poznanici.