Stranica CRNA Hronika BIH objavila je u subotu poslijepodne fotografiju koju je poslao jedan građanin, a za koju ovaj izvor navodi da je snimljena na području Pećigrada, mjesta u Općini Cazin, u sjeverozapadnom dijelu Bosne i Hercegovine.

Kako se može vidjeti, na lice mjesta je izašla i patrola policije, a u kratkoj informaciji se navodi da je u automobilu umrla muška osoba.

Više detalja o okolnostima ovog događaja na početku nije navedeno, no na fotografiji se može primijetiti da je dio putničkog motornog vozila BMW, odnosno bočno i vjetrobransko staklo kod vozačevog sjedišta prekriveno bijelom plahtom, najvjerovatnije kako do dolaska medicinske službe mrtvo tijelo ne bi bilo izloženo pogledima prolaznika.

Snežana Galić, predstavnica za javnost MUP-a Unsko sanskog kantona (USK), je kasnije izjavila da je u popodnevnim satima PU Cazin prijavljeno da se u automobilu marke BMW parkiranom pored magistralnog puta u Pećigradu nalazi mrtva osoba.

Jedinice za uviđaj MUP-a USK su na licu mjesta izvršile uviđaj, a mrtvozornik je konstatovao smrt osobe R.P. (1950. godište). Kasnijim pregledom u Kantonalnoj bolnici Bihać ustanovljeno je da je do smrti došlo uslijed zatajenja srca.

Kako piše Cazin.net, radi se o osobi iz Mutnika, Perviz Redžep (68).

POVEZANO
Fahrudin NikšićSINOČ OKO 23:00 U izlijetanju automobila s ceste poginuo zastupnik u Parlamentu FBiH Fahrudin Nikšić