Nadležne institucije ni Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (USK) u BiH nemaju informacije o fotografiji migranta - snimljenoj navodno na području tog kantona - kojeg je navodno pojeo vuk.

Podsjetimo, na Internetu se posljednjih nekoliko dana pojavila uznemirujuća fotografija raskomadanog ljudskog tijela, navodno migranta.

Mjesto stradanja i okolnosti zasad nisu poznati, a niko ne može potvrditi da su fotografije autentične.

- Ne znamo da li su autentični snimci i da li se radi o teritoriji koja je u našoj nadležnosti. Ako postoje svjedoci ovog događaja, pozivamo ih da to prijave nadležnoj policijskoj stanici - izjavila je Snežana Galić, predstavnica za javnost Uprave policije USK.

Ni u Gorskoj službi spašavanja ne znaju ništa. Napominju da često priteknu u pomoć migrantima, koji kreću put granice opasnim planinskim predjelima.

- Mi ovo nismo vidjeli. Pružali smo pomoć kada je trebalo, ali nikad nismo naišli na migrante koji su imali velike povrede. Nismo nalazili ni preminule - izjavio je Ermin Lipović iz Službe gorskog spašavanja Bihaća.

MIGRANTSKE RUTE I KROZ LOVNA PODRUČJA. - Ništa nismo čuli o migrantu s fotografije koja je na Internetu. Oni pokušavaju preći u Hrvatsku i njih je najviše na Bugaru, ne zaobilaze ni Kalate kod Kulen-Vakufa, Lohovska brda, Plješavicu, gdje je teren najteži. Ne bježe i ne sakrivaju se od nas. Među njima ima i porodica – navodi Gavrilo Softić, predsjednik Lovačke organizacije Bihać.