Javnost u Bosni i Hercegovini i regiji proteklih dana uzburkala je priča o četverostrukom ubici Edinu Gačiću, koji je jučer ubijen nakon 8 dana potrage. Bio je u bijegu od prošlog ponedjeljka kad je u Podorašcu ubio Suada Sultanića, a zatim je u Suhodolu ubio i policajca.

Četvorica pripadnika Specijalne jedinice MUP-a Kantona Sarajevo pronašla su trag i krenuli su za njim. Serijski ubica bio je smješten u šiblju na vrhu brežuljka. Policajci su mu, ne primjećujući ga, prišli na 20-tak metara. A onda je Gačić zapucao...

Jedan metak je pogodio policajca u nogu. Drugi je raznio cijev puške drugog specijalca. Rafal je trajao oko petnaestak sekundi. Policajci su, potom, uzvratili paljbu. Gačićev automat tada je "zakovao", pa je ubica zapucao iz pištolja koji je uzeo od ubijenog policajca Mahira Begića. Par minuta poslije pucnjava je utihnula. Ubica Gačić bio je mrtav.

Ovu verziju objavio je Žurnal, koji je objavio i fotografiju ubijenog Gačića na snijegu. Uznemirujuću fotografiju, ako želite, možete pogledati na OVOM LINKU.

SE*SUALNO ZLOSTAVLJAN. Edin Gačić se, podsjećamo, skrivao od 4. februara, kada je upao u prodavnicu Sauda Sultanića u selu Podorašac kod Konjica. Pet dana poslije, u Suhodolu je ubio policajca Mahira Begića. Prije petnaest godina ubio je svoju majku, dok je bio na dopustu kazne koju je služio zbog ubistva saborca.

Prema njegovim izjavama datim policijskim agencijama, Gačić je u djetinjstvu bio i se*sualno zlostavljan. Dok je bio u zatvoru, štedio je novac kako bi za 400 maraka kupio pištolj iz kojeg je kasnije ubio svoju majku. Jedan od osuđenika koji je s njim dijelio zatvorsku ćeliju, prije dva dana policiji je ispričao da je Gačić najviše vremena provodio u biblioteci.

“Učio je knjige napamet, a onda je sve to ponavljao u ćeliji. Kada bi mu se posebno svidio neki dio knjige, otkinuo bi tu stranicu i bukvalno je pojeo”, naveo je zatvorenik koji je izdržavao kaznu s Gačićem.