U prodavnici MIS Prom u Varešu (BiH) sinoć se desila pljačka poput onih iz američkih filmova. Sve je snimljeno kamerama video nadzora...

Prodavačica po imenu Alma i njena mlada kolegica našle su se na meti trojice maskiranih lopova, koji su u spomenutu ženu uperili vatreno oružje - pištolj!

Kradljivci su pokupili novac iz blagajne, cigarete i još neke stvari, a zatim se udaljili u nepoznatom pravcu. Ipak, lokalna policija brzo ih je identifikovala i lišila slobode. Među uhapšenima su dvojica muškaraca iz Vogošće te jedan iz Visokog, koji je živio i radio u Varešu. Dio ukradenih predmeta je pronađen.

- Dragi kupci, objavljujemo snimak sinoćnje pljačke u našem objektu, zahvaljujemo se svima na podršci! Posebno se zahvaljujemo policijskoj stanici Vareš na odlično obavljenom poslu - naveli su iz spomenute trgovinske radnje.

Ispod možete pogledati video...

- Nakon dojave angažirane su policijske patrole i brzom intervencijom policije uhapšene su na području Vareša četiri osobe koje su se dovodile u vezu s izvršenjem navedenog razbojništva. One su zadržane u službenim prostorijama i u toku je kriminalistički rad nad njima, kao i poduzimanje drugih mjera i radnji na dokumentiranju izvršenog razbojništva - izjavila je Aldina Ahmić, predstavnica za javnost MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

(Doznajemo.com)