Jedna Indijka pretučena je palicama za hokej na travi, jer je rodila žensko dijete. Lokalni mediji navode da je riječ o Meni Kasjap (35) iz Patiale, u Pundžabu.

Neki navode da je do napada došlo zbog svađe o mirazu, dok većina medija tvrdi da je suprugova porodica odbila da prihvati dijete pretučene žene, jer je ženskog pola.

Na videu, objavljenom na Internetu, prikazana su dva muškarca kako tuku bespomoćnu ženu, koja svo vrijeme vrišti i očajnički pokušava da se zaštiti.

Policija je pokrenula istragu protiv Daljita Singa, supruga Kasjapove, njegovog brata Kamaljeta i njihovog prijatelja zbog “ometanja posjeda i nanošenja fizičkih povreda”.

Žrtvin otac je za indijsku novinsku agenciju ANI izjavio da je Kasjapova često bila izložena nasilju, te da već ima jednu kćerku, pa je suprug očekivao sina. Porodica njenog muža zatražila je 700.000 rupija (oko 8.850 eura) kao miraz.

Prema indijskom zakonu, miraz je zabranjen, kako bi bili spriječeni napadi, zlostavljanje i ubistva žena koje odbiju da plate.

POVEZANO
Zafar Pirov i Rajabbi KhurshedMLADA SUPRUGA (18) UBILA SE NAKON 40 DANA BRAKA: "Muž joj nije vjerovao da je nevina"