Jedan od vođa Vošinih navijača Dragan Jovanović zvani Gidra (26) i još jedan muškarac star 29 godina, pretučeni su na smrt jutros oko 4:30 ispred lokala "Moja kafanica" u ulici Vojvođanskih brigada 28 u Novom Sadu, javlja novosadski portal 021.

Kako je za 021 potvrđeno u Hitnoj pomoći, njihove ekipe su intervenisale na poziv policije i samo su mogle da konstatuju smrt.

Navodno, oba muškarca su pretučena na smrt tupim predmetima - štanglama i pajserom.

Javni tužilac kvalifikovao je ovaj događaj kao krivično djelo teško ubistvo.

Novosadska policija je potvrdila da je obavila uviđaj i da je u toku potraga za osumnjičenim za ubistvo.

Podsjetimo, Dragan Jovanović Gidra (26) je bio jedan od vođa navijača Voše. On je u ovoj godini dva puta učestvovao u dvije pucnjave. U posljednjoj koja se dogodila početkom septembra na novosadskoj Grbavici, zadobio je višestruke rane, a jedan od napadača se prije nedjelju dana predao policiji. Dodajmo još da je Jovanović od ranije poznat policiji po nizu krivičnih djela, a važi za jednog od vođa navijačke grupe "G3" Fudbalskog kluba "Vojvodina". 

On je proteklih godina dobio veći broj krivičnih prijava, između ostalog na Sajmištu 2008. godine hicem iz pištolja ranio je u nogu radnika obezbjeđenja diskoteke "Akvarijus", 2009. godine je pucao u noge Futožaninu Petru Jovičiću, u klasičnoj sačekuši ispred njegove kuće, a iste godine je u autobusu punom putnika na liniji broj 7 ranio jednu osobu. Takođe je privođen zbog ranjavanja Dragana Kaćanskog u kafani "Bircuz" u Ulici Laze Telečkog.

Policija je protiv njega podnijela 36 prijava, od čega zbog narkotika, sek*ualnih delikata, oružja, napada na policajce, krađa, izazivanja opšte opasnosti, nasilničkog ponašanja na sportskim priredbama, nanošenja teških tjelesnih povreda, iznude, prikrivanja, ugrožavanja sigurnosti i držanja u zatočeništvu. Jovanović je do sada osuđivan pet puta i to dva puta na kaznu zatvora, dva puta uslovno, dok je jednom presudom dobio novčanu kaznu i godinu dana zabrane prisustvovanja utakmicama. Na osnovu kršenja javnog reda i mira kažnjen je takođe pet puta.

(Doznajemo.com/Izvor: 021.rs/Foto: Z.S.)