Italijanska policija odlučila je da objavi video snimak koji najpotpunije prikazuje sudar koji se dogodio na autoputu u blizini aerodroma u Bologni i u kojem su, prema prvim informacijama, poginule najmanje dvije osobe, a povrijeđeno 70.

Na osnovu prikaza vozač cisterne iz nekog razloga nije primijetio da su kamioni ispred stali, pa je vozilom uletio direktno u zadnji trap jednog od njih nakon čega se dogodila eksplozija.

Video možete pogledati na OVOM LINKU

U blizini aerodroma na autoputu A14 u Bologni (Italija) odjeknula je eksplozija. Iako zvanični uzrok nesreće još nije poznat, mediji javljaju da je eksplodirao teretni kamion koji je prevozio zapaljiva sredstva, dok vatrogasci javljaju da je eksplodirala cisterna.

Kako javlja Corriere della Sera, dvije osobe su poginule, a najmanje 60 osoba je povrijeđeno. Od njih je 14 osoba teško ozlijeđeno. Među ranjenim je i 13 karabinjera koji su bili na autocesti jer su preusmjeravali saobraćaj nakon nesreće do koje je ranije došlo na istom mjestu.

Vatrogasni timovi na terenu i pokušavaju obuzdati požar.

Kako piše Tg24, radi se o velikom požaru, kojeg je pratilo nekoliko eksplozija. Dodaju kako se cisterna zapalila usred nesreće.

Bologna eksplozija 06/08/18 0

- Akcija spašavanja i gašenja vatre otežana je zbog jako visokih temperatura do kojih dolazi uslijed izgaranja - javlja Tg24 i dodaje i kako su od siline eksplozije popucali prozori na obližnjim zgradama i kućama.

Bologna eksplozija 06/08/18 0

Dodaju i kako je do nesreće došlo na dijelu autoceste koja je zapravo nadvožnjak koji prelazi preko lokalne ceste. Nadvožnjak se urušio ispod dijela na kojem je došlo doeksplozije što se vidi i na snimcima koji su objavili vatrogasci.

Dio povrijeđenih ljudi ozlijeđen je krhotinama i komadima cisterne i obližnjih automobila uslijed eksplozije.

Bologna eksplozija 06/08/18 0

Prema prvim informacijama, cisterna koja je eksplodirala i zapalila se najvjerovatnije je učestvovala u saobraćajnoj nesreći, što je dalje uzrokovalo niz eksplozija. Na licu mjesta je nekoliko ekipa Hitne pomoći.

Na video snimcima i fotografijama objavljenima na Internetu vide se velika vatrena kugla i dim što se uzdiže iznad Bologne.

(Doznajemo.com/Index)