Medvjed je po drugi put u svega desetak dana provalio u lovačku kuću koja je u vlasništvu Lovačkog društva "Sana", a nalazi se na lokalitetu Mrežnica, na obroncima planine Grmeč.

Podsjećamo da je medvjed ranije uspio da raskuje daske kako bi dospio do kukuruza koji je bio uskladišten u objektu. Lovci su potom sanirali štetu, ali medvjed se iz nekog razloga opet okomio na lovačku kućicu, a ovoga puta iz njene unutrašnjosti izvukao je i fotelju!

Lovci navode kako je riječ o životinji velike snage jer su prilikom sanacije ranijih oštećenja daske zakovali sa mnogo više eksera.

"Za to je bila potrebna izuzetna snaga pa je očito da se radi o snažnoj i velikoj životinji", tvrdi Mesud Aganović, sekretar spomenutog lovačkog društva.

Dodaje kako su šaljivi lovci životinju nazvali "medo foteljaš". Inače, na području sanskog lovišta posljednjih nekoliko mjeseci uočeno je povećano prisustvo medvjeda, a nadzorne kamere, koje su postavljene u više dijelova lovišta, snimile su kako medvjedi rastjeruju krda divljih svinja kako bi došli do hrane koju su lovci ostavili za divljač.

U Lovačkom društvu "Sana" ističu kako se posljednjih nekoliko godina znatno povećalo brojno stanje medvjeda na području kojim gazduju, čemu su doprinijeli i oštri zakonski propisi kojim se zabranjuje i strogo kažnjava odstrel ovih životinja.

Medvjed fotelja 1

(Doznajemo.com/Nezavisne novine)