Medvjed je po drugi put u svega desetak dana provalio u lovačku kuću koja je u vlasništvu Lovačkog društva "Sana", a nalazi se na lokalitetu Mrežnica, na obroncima planine Grmeč.

Podsjećamo da je medvjed ranije uspio da raskuje daske kako bi dospio do kukuruza koji je bio uskladišten u objektu. Lovci su potom sanirali štetu, ali medvjed se iz nekog razloga opet okomio na lovačku kućicu, a ovoga puta iz njene unutrašnjosti izvukao je i fotelju!

Povezani sadržaji:

POVEZANO
Medvjed Doboj 12/04/2017 1ČITAV GRAD ZAPREPAŠTEN I U ŠOKU: Kroz CENTAR Doboja na prikolici vozio ubijenog medvjeda!

POVEZANO
Crni medvjedSTRAVIČNO: Tokom nedjeljne šetnje napala ga medvjedica teška 150 kg! Borio se golim rukama...

Lovci navode kako je riječ o životinji velike snage jer su prilikom sanacije ranijih oštećenja daske zakovali sa mnogo više eksera.

"Za to je bila potrebna izuzetna snaga pa je očito da se radi o snažnoj i velikoj životinji", tvrdi Mesud Aganović, sekretar spomenutog lovačkog društva.

Medvjed fotelja 1

Dodaje kako su šaljivi lovci životinju nazvali "medo foteljaš". Inače, na području sanskog lovišta posljednjih nekoliko mjeseci uočeno je povećano prisustvo medvjeda, a nadzorne kamere, koje su postavljene u više dijelova lovišta, snimile su kako medvjedi rastjeruju krda divljih svinja kako bi došli do hrane koju su lovci ostavili za divljač.

U Lovačkom društvu "Sana" ističu kako se posljednjih nekoliko godina znatno povećalo brojno stanje medvjeda na području kojim gazduju, čemu su doprinijeli i oštri zakonski propisi kojim se zabranjuje i strogo kažnjava odstrel ovih životinja.

(Doznajemo.com/Nezavisne novine)