Bundeva teška čak 420 kilograma pobijedila je na 13. po redu tovarničkom jesenskom festivalu koji organiziraju općina Tovarnik i Odbor za provedbu festivala.

Na tradicionalnom festivalu učestvovalo je stotinjak izlagača, a pobjedu je odnio Zvonimir Tišnjera iz Nove Subocke, ispred Ivana Udovičića iz Beravaca i Đorđa Vukadinovića iz Jarka (Vojvodina) čije su bundeve imale istu težinu od 340 kilograma i tako podijelili drugo i treče mjesto.

Bundeva Tovarnik 10/18a

- Već godinama pokušavam uzgojiti ovakvu bundevu i tek sad sam uspio. Nije to lak posao. Morate svakodnevno bdjeti nad sadnicama i opskrbljivati ih dovoljnim količinama gnojiva i vode, izjavio je Tišner.

Po njegovim tvrdnjama, divovskim je tikvama dnevno potrebno i nekoliko stotina litara vode.

Bundeva Tovarnik 10/18a

Predsjednik Organizacijskog odbora za provedbu festivala Marinko Beljo izjavio je da festival raste iz godine u godinu i da bundeva kako po broju izlagača tako i po broju posjetitelja.

Bundeva od 420 kilograma dobila titulu najveće, i to ne samo u Tovarniku i Hrvatskoj nego, prema dostupnim informacijama, i u široj regiji - piše za tovarnički jesenski festival Antun Ivanković, voditelj marketinga.

POVEZANO
Bundeva sa kuskusomBUNDEVA SA KUSKUSOM: Probajte jedno zanimljivo i ukusno jelo

(Doznajemo.com)