Na svom Facebook profilu Dragan Bursać je sinoć objavio fotografiju koju možete vidjeti na vrhu teksta, uz sljedeći status:

- Ovo su Pljevlja u Crnoj Gori. U njima živi Emir Pilav. Bošnjak i građanin Crne Gore. Od sinoć fašističke četničke horde prolaze pored njegove kuće i dernjaju se - SELITE SE!
I danas je počelo. Emir kaže:

"Sjedili smo u lokalu, normalno bez ikakvih problema. Kolone su prolazile sa fašističkim parolama i zastavama. Odjednom se zaustavilo vozilo, izašla su trojica iz kolone i napali nas fizički. Ja sam dobio udarac dok sam ležao na zemlji..."

Nakon toga završio je u Hitnoj. Emir se plaši za svoju sigurnost, sigurnost svoje porodice i sugrađana koji ne pripadaju ljubiteljima četnika. Pa se ja pitam, jel’ to onaj plamen demokratije što ga sinoć upališe litijaši? Jer, ako jeste pripremite se na nove devedesete!?"

Nekoliko osoba povrijeđeno je sinoć u podgoričkom City kvartu, u obračunu pristalica DPS i opozicionih koalicija, u kojem su letjele i kamenice.

Kako javljaju crnogorske Vijesti, teži incident spriječila je policija, koja je razdvojila te dvije grupe.

Kordon policije je stao između njih, a drugi pripadnici Uprave policije praznili su lokale oko kafića "Štrafta" u kojem je došlo do incidenta.

POVEZANO
Dritan AbazovićŠOK NAKON IZBORA U CRNOJ GORI: Iako su prosrpske partije već proslavile pobjedu, Dritan PORUČIO OVO!

Informacije su kontradiktorne oko toga ko je počeo incident. Navodno, pristalice vlasti slavile su u lokalu "Štrafta", u kojem su pjevali crnogorske pjesme, uzvikivali "E viva" i napravili bakljadu. U tom trenutku naišla je kolona pristalica opozicije, nakon čega je počeo incident.

- Počele su provokacije, uvrede, a onda su poletjele i kamenice - naveli su Vijestima iz policije.

Policija je zaustavila kolonu pristalica opozicionih partija i nije dozvoljavala prolaz.

Jedna povrijeđena osoba pala je na ulicu, a na mjestu događaja su bile dvije ekipe Hitne pomoći.

- U Nikšiću je oko 18:10 sati došlo do svađe i tuče, i tom prilikom je privedeno šest osoba. O ovom slučaju se prikupljaju podaci, nije bilo teže povredjenih - navedeno je iz policije.

Na ulicama Podgorice u ponedjeljak navečer se okupilo više hiljada ljudi, koji su slavili uspjeh opozicije na parlamentarnim izborima održanim u nedjelju.

Radio-televizija Crne Gore (RTCG) javila je da je tokom slavlja napadnuta njihova ekipa dok se vraćala sa zadatka.

Podsjećanja radi, pripadnici opozicionih partija demolirali su jučer u Pljevljima više objekata u vlasništvu tamošnjeg muslimanskog stanovništva dok su "slavili" pobjedu na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori. Napadnuta su i dva muškarca. Neredi traju otkako je opozicija proglasila pobjedu.

Kamenovano je nekoliko lokala čiji su vlasnici muslimani, a napadnuti su i bivši član Bošnjačke partije i njegov otac.

Uništene su i kancelarije Socijaldemokrata u tom gradu, jedno policijsko vozilo, a sve su uradili građani, pripadnici opozicije kako se navodi, u majicama "Ne damo svetinje - srpska čast".

Lider koalicije Za budućnost Crne Gore Zdravko Krivokapić pozvao je građane, koji slave na ulicama širom Crne Gore, da se vrate svojim kućama i u njima nastave slavlje.

- Pozivamo građane da se vrate svojim kućama i u njima nastave slavlje. Ne smijemo dozvoliti bilo kakav izgovor odlazećem režimu da opovrgne neporecive rezultate izbora i narodnu volju - navodi se na Facebook stranici Zdravko Krivokapić - Za budućnost Crne Gore.

Lider koalicije Mir je naša nacija Aleksa Bečić pozvao je građane da u svojim domaćinstvima slave pobjedu i ne nasjedaju na provokacije.

On je apelovao da i ostali politički suubjekti pozovu svoje birače na uzdržanost.

U Herceg Novom se slavilo uz četničke pjesme.