“Sarajevo Guide” je objavio trailer za prvi video vodič za Sarajevo koji treba omogućiti turistima i svim drugim zainteresiranim korisnicima da se upoznaju sa prošlošću, kulturom, arhitekturom i običajima na jedan sasvim novi i jedinstven način uz mnogo emocija, legendi i priča. 

Vodič treba obuhvatati 20 ključnih turističkih lokacija u Sarajevu, a biti dostupan u obliku mobilne aplikacije (Android i iOS). Radi se o seriji dokumentarno-igranih filmova izrađenih u vrhunskoj produkciji. 

Trailer je ubrzo nakon objave postao veoma popularan na društvenim mrežama i do momenta pisanja ovog teksta pregledan je preko 50.000 puta.

“Zainteresovanost javnosti za naš projekat nas je veoma obradovao, broj pregleda je nadmašio sva naša očekivanja”, izjavio je Adis Salihefendić, osnivač kompanije Sarajevo Guide za naš portal.

“Jedva čekam naredne faze razvoja i vjerujemo da ćemo uspjeti predstaviti Sarajevo u najboljem svjetlu za korisnike širom svijeta”, dodao je.

Sarajevo Guide je pobjednik Startup Challangea 2016, koji je organizovao Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu. Pored video vodiča, Sarajevo Guide ima već u ponudi audio vodič – Sarajevo Travaler Vol. 2 koji je dostupan korisnicima na Google Play, Amazon i iTunes i do sada su audio snimci preslušani preko 250.000 puta. 

“Kako bi na što bolji i efektivniji način predstavili Sarajevo, ovaj projekat će uključivati veliki broj kompanija i stručnjaka tako da pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže u realizaciji ovog jedinstvenog projekta”, zaključio je Salihefendić.

(Doznajemo.com)