Rođena braća Stefan P. i Nikola P., uzrasta 13 i 14 godina, iz sela Trska kod Rače Kragujevačke, utopila su se u nedelju poslijepodne u Srebrnom jezeru! Do tragedije je došlo kada je jedan od dječaka upao u vodu i počeo da se davi, a drugi je pokušao da ga spasi, poslije čega je došlo do tragedije.

Dječaci su na Srebrno jezero stigli na izlet. Prema prvoj verziji, pedalina kojom su se dječaci vozili na jezeru se navodno prevrnula, ali je policija naknadno doznala da je jedan od dječaka upao u vodu i počeo da se davi. Njegov brat je pokušao da mu pomogne, ali i on se utopio.

Do tragedije je došlo kada su djeca poslije izgubljene fudbalske utakmice stigla na Srebrno jezero da se opuste. Oni su iznajmili dvije pedaline. Kako doznajemo po petoro dece je bilo na svakoj pedalini.  U jednom trenutku Stefan je iskliznuo sa pedaline u vodu, a Nikola je skočio za njim da ga izvuče, ali se udavio i nestao u jezeru.

Nastradala braća su bili učenici Osnovne škole "Karađorđe" u Rači.

Kako Kurir nezvanično doznaje, oni su kao članovi Kluba malog sporta u ovoj školi za vikend igrali fudbalsku utakmicu sa vršnjacima u Požarevcu.

- Na meč ih je vodio direktor Osnovne škole "Karađorđe". Koliko znam, poslije utakmice su otišli da posjete Srebrno
jezero, da se malo provedu i eto... Direktor je i prijavio policiji šta se desilo. Uh, nezapamćena tragedija, užas! Dječaci imaju i rođenu sestru, koja je bliznakinja sa jednim od njih dvojice. Šta da vam kažem, jadni njihovi roditelji
, izjavio je za spomenuti beogradski lit jedan žitelj Rače, koji je insistirao da ostane anoniman.

Policija je poslije utapanja braće Stefana i Nikole odvela direktora škole i fudbalskog trenera na informativni razgovor. Poslijepodne su na Srebrno jezero stigli i roditelji nastradale braće.

Oko 15.50 časova na Srebrno jezero stigli su i ronioci Žandarmerije kako bi započeli potragu za tijelima tinejdžera.