U direktnom sudaru automobila i teretne željezničke kompozicije danas oko 10.55 sati, na pružnom prelazu u Zminjaku kod Šapca (Srbija), na licu mjesta poginuli su muškarac i žena. U automobilu je bilo i dvoje djece koja su sa povredama prevezena u bolnicu. Intervenisale su tri ekipe Hitne pomoći.

Na dionici pruge Ruma - Brasina, između naselja Štitar i Petlovača, dogodio se sudar putničkog automobila i "Srbija Kargoa", a u nesreći su poginule dvije osobe iz drumskog vozila, vozač i suvozač, dok je dvoje djece povrijeđeno i prevezeno u bolnicu.

Kako je navedeno iz "Infrastruktura Železnice Srbije", sudar se dogodio u 10.55 sati, a putni prelaz obezbjeđen je vertikalnom drumskom signalizacijom. Navodi se da je mašinovođa zvučnom signalizacijom najavljivao da voz prilazi putnom prelazu i počeo je da koči kad je primijetio automobil na putnom prelazu, ali drumsko vozilo i pored svih znakova upozorenja nije na vrijeme uspjelo da pređe prugu, navodi se.

Hitna voz teretni Srbija

Na licu mjesta poginuli su muškarac i žena. U automobilu je bilo i dvoje djece (Foto: Kurir)

Na lice mjesta izašli su pripadnici MUP-a, Hitne pomoći i Železnice, a željeznička komisija za isljeđenje vanrednih događaja utvrdiće sve detalje nesreće. Teretna kompozicija s praznim vagonima saobraćala je iz Radinca za Federaciju BiH, dok se putnički automobil kretao iz pravca Loznice. "Srbija Kargo" i "Infrastruktura Železnice Srbije" izrazili su žaljenje zbog tragedije koja se dogodila i izrazili saučešće porodici nastradalih.

"Infrastruktura Železnice Srbije" i "Srbija Kargo" još jednom su apelovali na sve učesnike u saobraćaju da poštuju propise i saobraćajnu signalizaciju, jer samo tako mogu da se spriječe ovakve nesreće i sačuvaju ljudski životi.