Nepregledna kolona rodbine i prijatelja u ponedjeljak je na gradskom groblju u Jagodini (Srbija) odala poštu tragično preminulom Luki Jaramazu (16).

Tinejdžer je poginuo u subotu u 23.30 sati od posljedica povreda nastalih strujim udarom, prilikom penjanja na napušteni vagon u blizini željezničke stanice u Jagodini.

Đaci i profesori srednje škole "Nikola Tesla", u koju je Luka išao, prisustvovali su sahrani. Jedan od članova porodice u potresnom govoru oprostio se od Luke, pominjući sve njegove kvalitete.

Više tužilaštvo počelo je predistražni postupak o okolnostima smrti šesnaestogodišnjaka.

Zbog tekstova u medijima neki od roditelja Lukinih drugova bili su nervozni, neraspoloženi, prijetili tužbama i tražili od novinara "dozvole", dok su šesnaestogodišnjaci sljedeći njihov primjer dobacivali.

- Okupili su se prije grada kod nas kući, to je bio uobičajeni ritual. Luka i Đ.C. su se zatim odvoji od ostalih drugova koji su bili na Đurđevom brdu i pošli do grada. Kada su kasnije pozvali Luku telefonom, nije se javljao, dok se Đ.C. javio nekoliko puta i ponavljao "Luka, Luka...", te prekidao vezu. Nekako su doznali da su kod Starog Juhora i krenuli su tamo, međutim, zatekli su vozila policije i vatrogasce - pričaju roditelji Lukinih drugara.

Prema nezvaničnim podacima, Luka je namjeravao da sa vrha vagona telefonom slika grad.

- On se popeo na napušteni vagon i kada je zamahnuo rukom na gore, strujni udar od 25.000 volti ga je bacio sa vagona. Bio je mrtav na licu mjesta. Očevici kažu da je imao vidne povrede glave i da su mu meka tkiva bukvalno izletjela. Zatim mu se zapalila odjeća koju ni vatrogasci nisu mogli da ugase. Bukvalno ga je struja iznutra sagorjela - pričali su roditelji učenika juče na sahrani.

Sahrani su prisustvovali i vatrogasci, kolege Lukinog oca Steve

(Doznajemo.com/Blic)