Veliko nevrijeme danas oko 13.30 sati zahvatilo je Tuzlu i okolinu. Prolom oblaka praćen jakim vjetrom, mjestimično i ledom, izazvao je haos na tuzlanskim ulicama. Jaka kiša padala je više od sata i za to vrijeme brojne tuzlanske ulice postale su mala jezera.

Prema podacima iz BiHAMK-a zbog velikih padavina došlo je i do izlijevanja rijeke Bosne, zbog čega je obustavljen saobraćaj na dionici magistralnog puta M-17 Doboj-Maglaj (na području Doboj juga, kod objekta "Dalas"). U funkciji je alternativni pravac.

- U područjima s kišom upozoravamo vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. Povećana je opasnost od odrona kamenja na kolovoz – savjetuju iz BIHAMK-a.

Kada je riječ o Tuzli, saobraćaj je veoma otežan u naseljima Sjenjak, Stupine, Simin Han, Kreka, Kula, Slavinovići i drugim. Rječica Jala, koja u ljetnom periodu izgleda kao običan potok, nabujala je i postala plahovita rijeka koja prijeti. Nivo Jale za kratko vrijeme porastao je za više od metra.

U naselju Simin Han i Bare poplavljena su dvoriša, u mnogim stambenim objektima voda je ušla u podrume, potvrđeno je Feni. Na svim većim raskrsnicama u gradu, u kojem je semaforska signalizacija inače loše riješena, došlo je do velikih gužvih.

Tuzla nevrijeme 02/06/2017

Jelahba.info objavio je fotografije s lica mjesta iz mjesta Mođevac-Maglaj (gore) i Lepenica Tešanj (dole)

Tuzla nevrijeme 02/06/2017

Postoji bojazan od još većih poplava, ali i pojave klizišta poput onih iz maja 2014. godine. Za sada nema zvaničnih informacija o posljedicama nevremena.

Portal Tuzlarije objavio je snimak iz Gornje Tuzle koji pokazuje da situacija nije bila bezazlena...