Društvenim mrežama proširio se video iz Bejruta na kojem se vidi kako otac pokušava zaštititi i umiriti sina nakon katastrofalne eksplozije koja je u tom gradu ubila više od 130 ljudi!

Snimak prikazuje oca kako grli sina te ga zatim uzima u naručje i pokušava skloniti pod stol. "Ovo me dovelo do suza, tako tužno i tako nestvarno", pišu tviteraši u komentarima.

Pogledajte snimak!

U eksploziji koja se jučer dogodila u Bejrutu poginulo je više od 130 ljudi, a više od 5.000 je povrijeđeno. Broj žrtava mogao bi biti i veći.

Eksplozija u lučkim skladištima u kojima je bio pohranjen visoko eksplozivan materijal bila je najjača eksplozija koja je posljednjih godina odjeknula u Bejrutu, gradu već ionako ozbiljno pogođenim ekonomskom krizom te rastom pandemije novog koronavirusa.

Satima nakon eksplozije, koja se dogodila kratko nakon 6 poslijepodne po lokalnom vremenu, vatra je još uvijek gorjela na području luke, bacajući u noći crvenkasti sjaj na noćno nebo, dok su helikopteri letjeli nad gradom i čule se sirene vozila hitne pomoći.

Kakva je šteta napravljena pokazuje i snimak dronom koji možete pogledati ispod...

(Doznajemo.com/Index.hr)