Sijamske blizanke Abigail i Brittany Hensel rođene su 07.03.1990. godine, a doktori su tada njihovim roditeljima, majci Patty i ocu Mikeu, rekli kako djevojke nemaju nikakve šanse da prežive noć. Međutim, njihova predviđanja pokazala su se potpuno pogrešnim.

Povezani sadržaj:

POVEZANO
Beba s 2 glave Mexico jan 2017DANAS I ZVANIČNO POTVRĐENO: Rođena beba sa dvije glave (VIDEO)

Nedavno su navršile 22 godine, a ponuđeno im je da budu zvijezde televizijskog reality showa.

Naime, porastao je interes javnosti za živote ljudi koji imaju dvije glave, a dijele jedno tijelo. To su rijetki slučajevi, ali se događaju – najmanje 14 slučajeva u proteklih 200 godina.

Podsjetimo, krajem prošle godine Brazilka Maria de Nazare je rodila dijete sa dvije glave, mušku bebu, a odlučila je paru dječaka, koji dijele srce, pluća, jetru i zdjelicu, dati imena Emanoel i Jesus.

Doktori su tek pred porođaj shvatili da se moraju suočiti s neobičnim fenomenom. Prethodno su mislili da Maria nosi blizance.

U Sjedinjenim Američkim Državama, možda najpoznatiji slučaj je spomenutih Abigail i Brittany Hensel o kojima je 1996. snimljen dokumentarni film za Learning Channel, a pojavile su se i u emisiji Oprah Winfrey Show.

Tada su ispričale kako žive i čime se svi bave. Iako im život nije jednostavan one su svestrane mlade djevojke. Bave se trčanjem, košarkom, fudbalom i plivanjem, a vole i muziku pa su tako odlučile naučiti svirati klavir.

Zanimljivo je da voze i automobil, a izjavile su da imaju potpuno različite karaktere. Nevjerovatno…

(Doznajemo.com)