Ahmed Muratović iz Bašigovaca, mladić koji je noćas poginuo u saobraćajnoj nesreći zajedno sa rođakom Enesom Muratovićem, sin je bivšeg načelnika Općine Živinice, Hasana Muratovića. Teške povrede u ovoj nesreći zadobio je još jedan mladić koji je bio sa njima u vozilu, a kako doznajemo radi se o šesnaestogodišnjem Azuru B.

Povrijeđeni maloljetnik zadobio je teže povrede, te je smješten u Klinički centar u Tuzli gdje je zadržan na liječenju.

Mjesto gdje se dogodila nesreća, prema tvrdnjama mještana, je "crna tačka", gdje su se i ranije dešavale teške nesreće

Nesreća u kojoj su nastradali mladići dogodila se oko 2:30 sati kada je Enes, upravljajući VW Passatom, iz još neutvrđenih razloga, izgubio kontrolu nad automobilom i sletio sa ceste, udarivši pritom u zid i objekat koji se našao ispred njega.

Enes i Ahmed, koji se nalazio na mjestu suvozača, ostali su mrtvi na mjestu dok je maloljetnik "samim čudom" preživio.

POVEZANO
Đurđevik nesreća 04/12/2017 1CIJELO MJESTO ZANIJEMILO OD TUGE: Noćas oko 02.30 poginula dva mladića kod Živinica

- Pacijent je smješten u Klinici za hirurgiju gdje je zadržan na praćenju. Trenutno je u stabilnom zdravstvenom stanju, svjestan je i komunikativan - naveli su iz Univerzitetsko-kliničkog centra (UKC) u Tuzli.

Osobe koje su svjedočile stravičnom prizoru, po dolasku na mjesto nesreće nisu mogle vjerovati da u automobilu ima neko živ. Potpuno smrskano vozilo šokiralo je policajce i živiničke vatrogasce, koji su morali izvlačiti stradale mladiće iz smrskanog automobila.

Đurđevik nesreća 04/12/2017 0

Vijest o tragičnom događaju cijeli živinički kraj je zavio u tugu, a  društvene mreže prepravljene su dirljivim porukama i posljednjim pozdravima koje prijatelji upućuju Ahmedu i Enesu. Svi imaju samo riječi hvale za dvojicu mladića. Između ostalog, na  Facebooku se oglasio i Košarkaški klub (KK) Živinice čije je član bio Ahmed.

- Ožalošćeni smo viješću o teškoj saobraćajnoj nesreći u kojoj su dvije osobe smrtno stradale. U ovoj saobraćajnoj nesreći jedna je osoba preživjela. Život je izgubio član našeg Kluba, Ahmed Muratović. Preživjelom brz i uspješan oporavak, poginulim vječni rahmet, a porodicama sabur, želi Uprava našeg Kluba – stoji na Facebook stranici KK Živinice.

Na snimku kojeg je nastadali Ahmed Muratović postavio na svoj Instagram profil, svega dva sata prije nesreće, vidljivo je da se automobil kreće brzinom većom od 200 km/h na mokrom i klizavom kolovozu...

- Svako od nas je imao osobu koja mu je bila prvi drug/drugarica u životu, pa tako i ja.. I nije bitno što se poslije niste družili k'o prije jer vas je život rastavio, opet kada se sretnete kazete "Hej pa sjećaš li se kad smo..."... Sjećam se i danas prve žmire, prve svađee, i prvog belaja kojeg smo napravili tvom rahmetli djedu... A kome ću ja sada reći "Hej sjećaš li se ?"... Danas je Enese zajedno sa tobom umrlo i moje rano djetinjstvo... Koliko boli ovo hladno decembarsko jutro, čovjek tu bol ne može opisati... Poznavala sam obojicu, Ahmeda ipak manje, ali dovoljno da znam da su obojica bili dobri momci.. Ali život je takav, nikad ne znaš kad mu je kraj...- napisala je Rahima Muratović na Facebooku.

Adisa Jagodić - Paprikić istakla je kako nije ni slutila da će se sa svojim rođakom Enesom posljednji put čuti baš uooći strašne nesreće.

- "Caaarko moj" kako mi sinoc napisa i ne slutih da će biti i posljednje tvoje javljanje. Tebi rođak Enes Muratović i dragom Ahmedu Muratovicć lijepi Džennet od Uzvišenog molim, a svima nama koji smo vas voljeli puno sabura, a najviše dragim roditeljima – napisala je Adisa Jagodić – Paprikić.

Đurđevik nesreća 04/12/2017 0

(Doznajemo.com/Faktor.ba/Tuzlanski.ba)