Jedan od najpoznatijih rock bendova AC/DC ostao je bez svog dugogodišnjeg člana Malcoma Younga. Poznati gitarist preminuo je u 65. godini, a tužnu vijest objavio je njegov brat na Facebook stranici benda.

- S dubokom i iskrenom tugom moramo vam javiti da nas je napustio Malcom Young. Malcom je, zajedno s Angusom, jedan od osnivača i kreatora AC/DC-ja. Uz ogromnu predanost i privrženost bio je pokretačka snaga benda. Kao gitarist, tekstopisac i vizionar bio je perfekcionist i jedinstven čovjek. Uvijek je bio odlučan u svojim namjerama i govorio je tačno ono što je htio. U svemu je nastojao istaknuti veliki ponos. Njegova odanost fanovima bila je nenadmašna. Kao njegov brat teško mi je izraziti riječima šta je značilo za mene tokom mog života, veza koju smo imali bila je jedinstvena i vrlo posebna. Iza sebe ostavlja golemo nasljedstvo koje će živjeti zauvijek. Malcolme, odlično si obavio svoj posao, stoji u objavi koja je shrvala fanove kultnog benda.

Podsjetimo, prije manje od mjesec dana preminuo je i George Young australijski muzičar i mentor grupe AC/DC, autor hita "Love Is in the Air". S ovog svijeta otišao je u 71. godini.

Young je bio brat utemeljitelja AC/DC-a Angusa i Malcolma Younga. Proslavio se `60-ih godina kao član rock grupe The Easybeats iz Sydneyja. Bio je najbolji u radu iza scene pomažući u radu jedne od najvećih rock grupa na svijetu.

POVEZANO
George YoungS BOLOM U SRCU OBJAVLJENA VIJEST: Bitku za život izgubio poznati muzičar George Young