Vijest je jučer potresla glavni bosanskohercegovački grad, a danas je familija i zvanično obavijestila o terminu ispraćaja i ukopa.

- Duboko ožalošćeni obavještavamo rodbinu, prijatelje i komšije da je naša draga AMELA (ZAHID) FERIZ preselila na Ahiret u utorak, 16.01.2018. godine u 38. godini. Dženaza će se obaviti u PETAK, 19.01.2018. godine u 14:00 sati na gradskom mezarju VLAKOVO - navedeno je u posmrtnici. Tehvid je u 14:15 u Džamiji na Bjelavama. Ožalošćeni su otac Zahid, sin Alden, suprug Sifet, brat Adis, sestra Adisa... i mnogi drugi.

Oni koji su je poznavali, opisuju Amelu kao vedru, prijateljski nastrojenu, dobru i brižnu osobu. Na društvenim mrežama brojni su izrazi tuge, a ističe se i Amelin nesebični humanitarni rad.

Kako se doznaje, mlada žena i majka preminula je od srčanog udara, u 6. mjesecu trudnoće. Pretpostavlja se da je uzrok smrti vrlo opasno medicinsko stanje, tzv. preeklampsija, komplikacija u trudnoći koju karakteriše visoki krvni pritisak sa znakovima oštećenja drugog sistema organa - a obično se javlja baš nakon 20. sedmice trudnoće.

Amela Feriz TUGA

(Doznajemo.com)