23-godišnja Jyoti Amge smatra se najnižom ženom na svijetu, a vijest o tome da je stupila u brak proširila se proteklih dana svijetom.

Međutim, ta vijest nije istinita i u ponedjeljak je upućena i formalna prijava policiji, odnosno odjeljenju za cyber kriminal, zbog širenja ove dezinformacije i fotografije koja je išla uz neistinitu vijest.

Muškarac indijskog porijekla trenutno nastanjen u Sjedinjenim Američkim Državama sumnjiči se za ovo sve. Fotografija na kojoj se on i Amge nalaze zajedno snimljena je tokom jednog od njenih boravaka u SAD.

Jyoti Amge 1

Istraga treba utvrditi da li je upravo ovaj muškarac namjerno stavio fotografiju da cirkuliše Internetom uz «vijest» o vjenčanju, ili je to nečije drugo maslo.

Članovi familije Jyoti Amge prijavili su slučaj policiji u Indiji, a Archana, sestra najniže žene na svijetu, izjavila je ovo:

Jyoti Amge 1

- Već nekoliko dana neke fotografije kolaju društvenim mrežama, oko navodnog vjenčanja moje sestre s osobom indijskih korijena u SAD. Mi čak ne znamo ni njegovo ime. Očito je da je u pitanju zloupotreba fotografija. Želimo da svima bude jasno kako je Jyoti i dalje neudana.

Podsjetimo, 2011. godine obavljeno je precizno mjerenje, kada je utvrđeno da je ona visoka 62,8 centimetara.

Jyoti Amge 1