Bh. atletski as Amel Tuka i njegova dugogodišnja djevojka i zaručnica Amina Pivić (od danas Tuka) vjenčali su danas u Zenici. Prije općinskog mladenci su se vjenčali i po šerijatskim propisima u jednoj od zeničkih džamija, gdje smo zatekli svatove danas u popodnevnim satima...

Na okićenom automobilu u kojem se voze mladenci su tablice sa ispisanim imenima Amela i njegove izabranice Amine.

POVEZANO
Tuka kod Brajlovića oct 2019POGLEDAJTE NAJGLEDANIJI VIDEO U BOSNI: Evo kakav je odrezak gazda "BRAJLOVIĆ" iznio pred Amela Tuku!

Amel i Amina upoznali su se na apsolventskoj večeri kada su završavali fakultet, mnogo prije njegovog sportskog uspjeha. Bio je student i živio je u studentskom domu, skroman momak koji voli atletiku i trčanje.

Sve se dogodilo nakon što je Amina objavila svoju fotografiju da je apsolvent, nakon čega joj se Amel javio i pitao da idu zajedno na apsolventsku večer. Tada su se prvi put upoznali, a sedam dana nakon toga su se počeli zabavljati.

Kako doznajemo, na veličanstveno svadbeno slavlje u restoranu Trubadur hotela Dubrovnik pozvano je oko 200 ljudi, a pozvan je i pjevač Mirza Selimović da zabavlja goste.

Među zvanicama su i brojne poznate osobe iz BiH i zemalja regije.

POVEZANO
Tuka doček Zenica 04/10/19aBOSNA DOČEKALA SPORTSKOG HEROJA: Amelu Tuki u Kaknju i Zenici priređen veličanstven doček! (FOTO)