Iako već tri dana traje intenzivna istraga, još nema pouzdanog odgovora na pitanje ko je opljačkao i podmetnuo veliki požar koji je buknuo u skladištu firme “Murex” u Špionici kod Srebrenika (BiH). Istražiteljima je velika zagonetka i šta se desilo sa Omerom Đikanovićem (43), radnikom “Murexa” koji je u noći kad je izbio požar, radio na osiguranju objekta. U istoj noći je, također, ukraden i automobil firme Flooring...

Podsjetimo, u ponedjeljak oko 20 sati došlo je do požara u Špionici kod Srebrenika (BiH). Vatrena stihija zahvatila je gotovo cijeli objekat preduzeća "Murex". Vatrogasne ekipe su cijelu noć radile na gašenju požara.

Špionica Murex požar 18/09/18 0

Materijalna šteta je velika, ali ljudski život je ono što nije moguće nadoknaditi. Zbog toga je, kad je u pitanju nestali radnik, najteže je njegovoj supruzi Esmi Đikanović. Iako je u velikom šoku zbog misterioznog nestanka supruga, pristala je razgovarati za "Dnevni avaz". Ona navodi da je njen suprug tog dana otišao ranije na posao kako bi mu predstavnici firme dali instrukcije o novonabavljenoj mašini.

Kad sam se vratila sa posla, pozvala sam ga na telefon oko 16 sati i tada mi je rekao da će doći najkasnije za pola sata. Nakon što se ni nakon sat nije pojavio, ponovo sam ga pozvala na telefon, a on mi je tada rekao da je već kasno da dolazi kući, jer mu redovna smjena na poslu počinje u 17.30 sati. To je bio naš posljednji telefonski razgovor i od tada, zaista, ništa ne znam o sudbini svog muža – ističe zabrinuta Esma.

Naglašava da je posebno boli to što su se već pojavile i određene špekulacije o umiješanosti njenog muža u pljačku i požar. Ističe da su oboje zaposleni i da nikada nikome nisu bili dužni nijednu marku te da su kuću, vozilo i ostalu imovinu stekli svojim poštenim radom.

I komšinice koje smo zatekli u kući, ističu da je Omer izuzetno pošten čovjek i dobar komšija te da su uvjerene da mu nikad ne bi palo na pamet da se upusti u nečasne poslove. Supruga nestalog Omera potvrdila je na kraju razgovora da je u posljednja tri dana niko nije zvao na telefon, ali da sa strepnjom iščekuje informacije o svom mužu.

ISTRAGA. Kako se doznaje od izvora bliskog istrazi, glavna pažnja usmjerena je na detaljan pregled izgorjelog materijala kako bi provjerili da u zgarištu, eventualno, nema ostataka tijela nestalog radnika. Sve dok traje pretraživanje na stotine tona izgorjelog materijala, ističu u policiji, rano je govoriti o bilo kakvim pretpostavkama.

Prostor ispred kruga izgorjele hale i izložbeno-prodajnog salona ograđen je žutom policijskom trakom, a policija i dalje ne dopušta pristup medijima niti fotografisanje unutrašnjosti izgorjelog skladišta.

Špionica Murex požar 18/09/18 0

VLASNIK SE RAZBOLIO. Vlasnik firme, Muris Slanjankić, od prevelikog šoka se razbolio i već dva dana je u postelji. Njegov sin ističe da se namjeravaju oglasiti zvaničnim saopćenjem tek kada policija završi svoj dio posla. Navodi da je rano govoriti o bilo kakvim pretpostavkama o uzrocima požara, a jedino što je sigurno je to da je materijala šteta višemilionska.

Uostalom, kako je sve izgledalo ujutro nakon požara možete pogledati na fotografijama...

Špionica Murex požar 18/09/18 0

Špionica Murex požar 18/09/18 0

Špionica Murex požar 18/09/18 0

Špionica Murex požar 18/09/18 0

Špionica Murex požar 18/09/18 0

Špionica Murex požar 18/09/18 0

Špionica Murex požar 18/09/18 0

Špionica Murex požar 18/09/18 0

Špionica Murex požar 18/09/18 0

Špionica Murex požar 18/09/18 0