Prevod i adaptacija: Doznajemo.com/D.Z.

Nakon ručka s prijateljima u restoranu, Dillon Arnold zatražio je račun.

Kako bi se zbližili s mušterijama u restoranu na Rhode Islandu, vlasnik Tony Ambrosio je došao na ideju da ih pita za ime, koje kasnije upiše na račun. Međutim, Dillonovo ime nije bilo na računu.

Umjesto toga, konobar koji je posluživao njegov stol ga je osramotio, tako što je na račun umjesto imena napisao "Debeli". Dillon je priznao da mu je ovaj događaj poljuljao samopouzdanje.

- Potpisivao sam slip, a onda slučajno pogledao u račun. Srce mi se slomilo - rekao je za NBC.

Kada je vlasnik Tony čuo šta se dogodio razljutio se i otpustio konobara koji je uvrijedio gosta. Zanimljivo je da je taj konobar zapravo vlasnikov sin.

Dillon je na Facebook postavio fotografiju računa, a konobar, vlasnikov sin, objavio je izvinjenje.

"Ono što sam uradio je nezrelo, nisam razmišljao o posljedicama. Ponio sam se grubo, djetinjasto i potpuno neprimjereno. Zbog svojih postupaka sam dobio otkaz, potpuno zasluženo. Želim da znate da nisam odgojen na taj način. Nadam se da o restoranu i ostalim zaposlenicima nećete suditi na osnovu mojih postupaka", naveo je.

Vlasnik restorana je rekao da nije učio svoju djecu da se ovako ponašaju, ali da su svi odgovorni za svoje postupke. Svom sinu nije dao samo otkaz, zabranio mu je čak i dolazak u restoran.