- Voljela bih se naći oči u oči sa svećenikom jer imam dosta toga da ga pitam, izjavila je u petak Modričanka Saška Kovačević (23), koju neki nazivaju i `Fatalna Saška`, i to u Doboju, gdje je u Osnovnom sudu počela glavna rasprava u slučaju se*sualne afere koja je zaintrigirala javnost, a čiji je ona akter.

Uz nju, akteri skandala su i njen bivši momak 27-godišnji Aleksandar Vasiljević (u Doboju poznatiji kao Aco Steroid), te Mile Joksimović (27), koji su označeni kao njeni pomagači, kao i katolički svećenik I.K., koji ih je tužio za iznudu oko 250.000 KM (više od 125.000 eura), te ucjenu snimcima se*sa koji je imao sa Saškinom prijateljicom Danirom S..

Na sud su došli Kovačevićeva i Joksimović, koji su na slobodi, te Vasiljević, kojeg su sa lisicama na rukama dopratila dvojica policajaca jer je u pritvoru, dok se svećenik nije pojavio pa ga je zapisničarka dva puta bezuspješno prozivala.

Suđenje je, prema odluci sudije, bilo zatvoreno za javnost, ali su iz sudnice ipak procurili neki detalji poput toga da je I.K. svoj izostanak pravdao navodno neuredno dostavljenim pozivom za sudsku raspravu.

Saška je na  sud u svojstvu svjedoka došla u hlačama koje su se presijavale na suncu...

- Željela sam se sresti sa sveštenikom, pitala bih ga da li je još zaljubljen u mene, rekla je Saška, dodavši da ju je navodno njen bivši momak Vasiljević na hodniku pitao da li ga još voli, na šta mu je rekla - ne.

U SUDNICI su sve troje odgovarali na pitanja tužilaštva, a potom i na pitanja odbrane Joksimovića i Vasiljevića, koji su, kako se doznaje, zatražili da se na sudu idući put obavezno pojavi svećenik - jer mu imaju postaviti neka pitanja. Šta se još dešavalo u sudnici Saška nije mogla da kaže.

- Ne mogu vam ništa govoriti o tome što su me pitali jer mi je odmah na početku rečeno da sve dok se ne okonča sudski postupak - ne smijem ništa iznositi u javnost. Ja sam se pred kraj prošle godine nagodila s tužilaštvom i presuđeno mi je godinu zatvora zbog ucjene i neovlaštenog snimanja. To ću odslužiti, a svi drugi neka odgovaraju za ono što su učinili, izjavila je Saška.

I sljedeće ročište moglo bi biti jako zanimljivo jer bi trebalo da se pojavi i Joksimovićeva djevojka, koju je, navodno, zavodio svećenik.

NAPUSTIO CRKVU. Svećenik je, prisjetimo se, napustio crkvu u Derventi, u koju je bio premješten nakon ovog skandala. Prije nego što su uhapšeni, Kovačevićeva i Vasiljević, živjeli su u iznajmljenom stanu u centru Doboja.

Nezvanično, Vasiljević je vlasnik jedne od ovdašnjih teretana, a Kovačevićevu, nekadašnju sportistkinju, upoznao je na otvaranju istog takvog objekta u Modriči.

POVEZANO
Otac Saška KovačevićSAŠKIN OTAC TVRDI: "Svećenik je bio opsjednut mojom kćerkom, htio je da s njom ima 11-oro djece"

(Doznajemo.com/Nezavisne novine)