A.R. (37), vozač kombija koji je usmrtio Dunju Ljubanić (17), poslije nesreće čupao kosu s glave i proklinjao ono štoa se desilo..

- Jaoj, nisam je vidio! Jaoj, što ja nisam umro, meni više života nema. Polako sam išao, ali nisam vidio odakle je istrčala.

Ovo je, kako Kurir doznaje, plačući i čupajući kosu s glave, ponavljao A.R. (37), vozač kombija, koji je u petak oko 11 sati u Ulici Laze Kostića u Beogradu, idući u rikverc, pregazio Dunju Ljubanić (17).

Tinejdžerka je preminula nekoliko sati kasnije u bolnici, a u trenutku nesreće trčala je za psom, koga je izvela u šetnju.

Prema tvrdnjama izvora na koji se poziva beogradski Kurir, čim je osjetio udarac, vozač kombija je stao i izašao, a onda je počeo da plače.

- Bila sam na svojoj terasi kad se nesreća desila i, nažalost, vidjela sam trenutak tragedije. U tom dijelu ulice uopšte nema saobraćaja. Vozač je bukvalno milio dostavnim kombijem, čini mi se da je subotičkih tablica. Kad je vrlo sporo išao kroz uzak prolaz, desnim zadnjim krajem je udario našu komšinicu. S naše terase gledajući, zaista mislim da je ona bila u mrtvom uglu, tako da vozač nije mogao da je vidi - priča očevidac ove tragedije.

Kako nastavlja, A.R. je, ugledavši Dunju na asfaltu, počeo da plače i vrišti.

- Bukvalno je čupao kosu s glave i proklinjao... Govorio je da i on ima kćerku i da bi bilo bolje da je umro. Ponavljao je da nikako nije mogao da vidi dijete i da mu više nije stalo do sopstvenog života, te da želi da umre. Vidjelo se da je jako potresen - prepričava mučnu scenu komšinica.

Ona objašnjava da je preminula Dunja prije tragedije trčala za svojom kucom.

- Da li joj se otrgao iz ruku ili su se samo igrali, ne znam. Odjednom je istrčala iza tog kombija! Kad ju je oborio, kuče je arlauknulo, kao i nesrećni vozač, ali i svi mi koji smo se zadesili tu. Ljudi koji su bili ispred prodavnice sjatili su se da pomognu. Djevojčica je bila živa, ali se vidjelo da je teško povrijeđena. Kasnije smo čuli da je umrla - prisjeća se potresena komšinica i dodaje da je Dunja nastradala maltene ispred svoje kuće.

- Ona živi blizu mjesta nesreće i redovno je ovdje šetala ljubimca. Živjela je s roditeljima i sestrom. Vidjeli smo da su ostavili cvijeće i svijeću na mjestu Dunjinog stradanja - završava komšinica.